FOTO U Gornjem Bazju odigrana uvodna utakmica 3. kola 1. ŽNL: Adut s klupe Leo Hokman hattrickom donio preokret i tri boda

Prvu utakmicu 3. kola 1. županijske nogometne lige na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju odigralo je domaće Bratstvo i Dinamo iz Četekovca.

U prve četiri minute domaći su imali jednu akciju pred gostujućim vratima u kojoj nisu opasnije ugrozili mrežu. Gosti su izveli dva kornera. U oba navrata domaći čuvar mreže Leo Franjić je “izboksao” loptu.

U 5. minuti dosuđen je kazneni udarac za domaću momčad, zbog prekršaja na Marijanu Holecu. Loptu je uzeo Dino Milinović, ali ga je gostujući vratar Domagoj Lozer nadmudrio i obrano njegov šut.

IMG 4811 Custom

Slijedilo je razdoblje u kojemu su domaći igrači stvorili nekoliko izglednih prilika za zgoditak. Ponovno je Domagoj Lozer briljirao. On je spriječio u 20. minuti Marijana Holeca te u 30. minuti Gabrijela Palčića u postizanju zgoditka.

Nakon mirnih desetak minuta gosti su krenuli prema domaćim vratima. U 39. minuti udarac Mateja Dorinke liznuo je okvir domaćeg gola. Dosuđen je korner za goste nakon kojeg je Dorinka glavom zakucao loptu u gol i doveo goste u prednost 1:0. Dvije minute kasnije Matej Dorinka je ponovno pred Leom Franjićem, ali nije uspio postići svoj drugi zgoditak. Na odmor su momčadi otišle s gostujućom prednošću 1:0.

IMG 4817 Custom

Domaći trener Elvis Vinak na početku drugog dijela umjesto Vedrana Bajivića uvodi Lea Hokmana. Iduće minute su pokazale da je tim potezom riješio pitanje pobjednika.

U 51. minuti dosuđen je drugi kazneni udarac za domaće koji je Hokman pretvorio u izjednačujući pogodak.

Utakmica je riješena u dvije minute, 58. i 59. Prvo je Hokman doveo domaću momčad u prednost, a već u idućem napadu odličnim udarcem s boka Marijan Holec povećava prednost Bratstva na 3:1.

IMG 4860 Custom

Konačni rezultat 4:1 postavio je Leo Hokman u 70. minuti ponovno iz kaznenog udarca.

Do kraja utakmice oba trenera uvela su sve raspoložive igrače. Igralo se obostrano otvoreno. Stvoreno je nekoliko prilika, ali se rezultat nije promijenio.

-Mojim igračima čestitam na nova tri boda, a gostima na fer i korektnoj igri. Dominirali smo već dio utakmice. Naše neiskorištene prilike gosti su kaznili zgoditkom iz prekida. Nismo gubili glavu i nastavili smo s našom igrom. To nas je dovelo do preokreta i zaslužene pobjede – zadovoljan je bio trener Bratstva Elvis Vinak.

Bratstvo Gornje Bazje – Dinamo Četekovac 4:1
Igrač utakmice: Leo Hokman

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”602026″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content