Ivana Slivar jedna je od dviju kandidatkinja Virovitičko-podravske županije za izbor za „najuzorniju hrvatsku seosku ženu“

S obzirom na to da je Svetlana Bastalić iz Dinjevca osvojila titulu „Najuzornije hrvatske seoska žene“, ovogodišnje natjecanje, održat će se u Virovitičko-podravskoj županiji. U Pitomači će se 17. listopada okupiti „najuzornije hrvatske seoske žene“, a među njima bit će i dvije s područja Virovitičko-podravske županije, koja će se boriti za osvajanje ove laskave titule.

Jedna od njih je Ivana Slivar iz Josipova, druga je Snježana Šimatović. Ivana je udana, majka dvoje djece. Voditeljica je OPG-a koje se bavi proizvodnjom duhana i kamilice. Obrađuje po 10 hektara duhana i kamilice. Proizvodi razne likere, zimnice, marmelade. Svoje proizvode izvozi izvan Hrvatske. Uključena je i u aktivnost Udruge žena Josipova čija je i sama aktivna članica. Osim toga, velika je nogometna zaljubljenica i članica Nogometnog kluba Josipovo.

Uvjeti za izbor najuzornije hrvatske seoske žene su: između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene. (vpz.hr, Uzorne Hrvatske seoske žene)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content