Međunarodna radionica “Kreativne zajednice u Podravini” održat će se i u Pitomači

Na području Pitomače, Podravskih Sesveta, Đurđevca i Hlebina od 19. do 29. kolovoza održavat će se međunarodne radionice „Kreativne zajednice u Podravini“, u kojoj će volonteri iz inozemstva imati priliku istraživanja bogate kulturne baštine našeg kraja.

Uz mnoštvo sadržaja na radionicama, dva su događaja otvorena za javnost.

U subotu, 22. kolovoza, s početkom u 18:00 sati, u Kući Petra Preradovića organiziraju se „Dani otvorenih vrata, prezentacija primjera valorizacije baštine iz zemalja volontera.“ Udruga žena Guščarice pripremati će lepinje za sve posjetitelje.

U petak, 28. kolovoza, s početkom u 15:30 sati u Kući Petra Preradovića organizira se završna prezentacija rezultata međunarodne radionice.

Radionica se održava u suradnji Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića, Culture Hub Hrvatska i European Heritage Volunteers-a s ciljem interpretacije i valorizacije bogate materijalne i nematerijalne ruralne kulturne baštine podravskog kraja te umrežavanja kreativne zajednice i relevantnih lokalnih aktera.

Općina Podravske Sesvete i HFD Sesvećice osigurali su smještaj i hranu u turističko-informativnom centru Karaula Podravske Sesvete za sve volontere i koordinatore.

Sudionici radionice posjetit će Općinu Podravske Sesvete i Ekološki vrt mira u Sesvetama, a u Pitomači Knjižnicu i čitaonicu gdje će biti predstavljen rad knjižnice i Općine Pitomača.

Prije početka istraživanja kulturne baštine za sudionike su organizirana predavanja o povijesti Pitomače, Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića te naravno samom pjesniku, Petru Preradoviću.

Svoj rad sudionicima predstavit će Udruga mladih Podravske Sesvete i Turistička zajednica Središnje Podravine. Kao primjer dobre prakse ova turistička zajednica pokazat će kako su uspjeli povezati lokalne aktere i stvoriti zajedništvo u svom radu.

Volonteri će u Pitomači raditi u suradnji s Udrugom žena Dinjevac i Čuvaricama kulturne baštine iz Kladara, u Sesvetama s HFD Sesvećice i Športskim konjičkim klubom Podravske Sesvete, u gradu Picoka s Gradskim muzejem Đurđevca i Turističkom zajednicom grada Đurđevca, a u Hlebinama s Galerijom naivne umjetnosti i Galerijom Josipa Generalića.

Pokrovitelji radionice su Općina Pitomača, Općina Podravske Sesvete, Dobrovoljno vatrogasno društvo Pitomača, Knjižnica i čitaonica Pitomača i Centar za kulturu „Drago Britvić“. Sponzori su naše, domaće tvrtke, KTC d.d. i Dergez d.o.o.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i pozivamo vas u Kuću Petra Preradovića 22. kolovoza 2020. u 18:00 sati na „Dane otvorenih vrata“ i 28. kolovoza 2020. u 15:30 sati na prezentaciju rezultata radionice.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content