Mladiću (21) koji je namjerno zapalio tri automobila određeno mjesec dana istražnog zatvora

blank
Foto: čitatelj

Policijski službenici Policijske postaje Slatina dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim muškarcem zbog kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, prijetnje, napad na službenu osobu i oštećenja tuđe stvari.

Mladić je, naime, u subotu u noćnim satima ušao na privatan posjed 55-godišnjaka i zapaljivom tekućinom polio i zapalio dva osobna automobila, od kojih je VW Polo u potpunosti izgorio, a Fiatu Punto je nagorio stražnji kraj. Nakon toga je otišao do adrese 49-godišnjaka, gdje je na isti način zapalio Opel Corsu koju je vlasnik, jer je na vrijeme uočio požar, uspio ugasiti protupožarnim aparatom. Požare na prva dva automobila ugasili su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe iz Slatine. Ukupna materijalna šteta je oko 15.000 kuna.

blank

Policijski službenici su brzom intervencijom uhitili 21-godišnjaka, koji je i nakon uhićenja nastavio s uništavanjem tuđe imovine. Naime, osim što je prijetio i napao policijske službenike, oštetio je i prostor Policijske postaje Slatina.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 8. kolovoza u 23 sata 21-godišnjak je uz posebno izvješće predan pritvorskom nadzorniku PU virovitičko-podravske po kojem je 9. kolovoza u 11 sati doveden u ODO Virovitica gdje je ispitan, a nakon ispitivanje je u 17 sati sproveden sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana – izvijestila je PU virovitičko-podravska.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)