Orahovački Papuk osvojio 20. memorijal “Klobučar – Golik” u Velikom Rastovcu

Nogometni klub Munja iz Velikog Rastovca organizator je jednog od najdugovječnijih memorijalnih nogometnih turnira. Pod vjernim pokroviteljstvom Općine Crnac ovaj županijski drugoligaš organizirao je jubilarni 20. memorijalni nogometni turnir “Josip Klobučar – Vlado Golik” posvećen svojim bivšim igračima i poginulim hrvatskim herojima Vladi Goliku i Josipu Klobučaru koji su svoje mlade živote izgubili na bojištu u Modriči.

Na jubilarcu su uz domaćina Munju nastupili i orahovački trećeligaš Papuk, četvrtoligaš Slatina te županijski prvoligaš Mladost iz Čačinaca. Svaka utakmica igrana je dva puta po 20 minuta.

U prvom poluzavršnom susretu sastali su se domaćin Munja i čačinačka Mladost. Munja je bolje ušla u susret, stvorila nekoliko poluprilika te na kraju i povela. U osmoj minuti Renato Horvat je izveo udarac iz kuta, a lopta se vrataru Tomiću nespretno odbila i završila u mreži.

20. Memorijal Klobučar Golik Veliki Rastovac 14poluzavršnica Munja Mladost

To kao da je probudilo momčad Nikice Hata na klupi Mladosti. Krenuli su brže i odlučnije, što je vrlo brzo rezultiralo i izjednačavanjem rezultata nakon sjajne solo dionice Darija Periše i odličnim prizemnim udarcem. Mladost je na samom kraju prvog dijela potpuno preokrenula rezultat pogotkom Ivana Mužara.

U drugom dijelu igrala je samo Mladost koja je postigla još tri pogotka, a strijelci su bili drugi puta Periša te Krmpotić i na kraju Čaić iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca.

U drugoj poluzavršnici sastali su Papuk i Slatina. Papuk je od prve minute preuzeo konce igre i stvarao prigode, a Slatina je vrebala svoju priliku iz kontre. Odlični Marin Čavić probio je bok, prodao lažnjak svom čuvaru te uputio prizemni udarac prema vratima. Na iznimnom mokrom travnjaku vratar Slatine Matoković se okliznuo, lopta je prošla pokraj njega i završila u mreži.

20. Memorijal Klobučar Golik Veliki Rastovac 18 završnica Papuk Mladost

Do kraja prvog dijela Papuk je postigao i drugi pogodak. Radinković je briljantno probio desnu stranu u slalomu nanizavši nekoliko protivničkih igrača i lažnjakom došao do gol-aut linije te milimetarski točno uputio loptu na peterac, gdje je na pravom mjestu bio Matoković i iz prve je neobranjivo poslao pod samu gredu. U drugom dijelu točku na ”i” stavio je Miroslav Rukavina.

U utakmici za 3. mjesto momčad Slatine rutinski je svladala Munju s po dva pogotka Marina Vukomanovića i Ante Kneževića. Veliko finale dočekao je ogromni pljusak, no to nimalo nije omelo aktere da na sredini igrališta uz hrvatsku himnu te minutom šutnje odaju počast herojima Vladi i Josipu te svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Utakmica je bila vrlo brzo riješena. Papuk je pokazao da je daleko bolja momčad od čačinačke Mladosti i to se vidjelo svakim potezom igrača Stjepana Mađarića, a na kraju su slavili s visokih 7:0. Prvi pogodak bio je i najljepši potez turnira, školska akcija za udžbenike. Radinković je probio desnu stranu, vrhunski okrenuo loptu na desnu gdje ju je dočekao Marin Čavić i iz prve poluvisoko poslao u šesnaesterac, a na nju dolazi Matoković te također iz prve, iz poluvoleja šalje u mrežu. Zapljeskale su zdušno sve strane tribina.

20. Memorijal Klobučar Golik Veliki Rastovac 15 poluzavršnica Papuk Slatina

Drugi pogodak Papuka bio je remek-djelo Miroslava Rukavine koji je prošao dva igrača i našao se na nekih 20-ak metara od gola te sjajno poslao loptu u vratareve desne rašlje. Do kraja susreta Papuk je pokazao snagu te postigao još pet pogodaka, briljirao je Miroslav Rukavina koji je mrežu Mladosti pogodio još tri puta, poentirao je i Marin Čavić, a u samoj završnici zabio je i mladi Matej Marinić.

Medalje i pokale uručili su članovi uprave Munje na čelu s predsjednikom Pavom Vidom, a izabrani su i najbolji pojedinci turnira. Najbolji strijelac s 5 pogodaka je Miroslav Rukavina iz Papuka, vratar David Matoković iz Slatine dok je najboljim igračem proglašen Marin Čavić iz orahovačkog Papuka. Sve utakmice odlično su odsudili Siniša i Saša Ličinić i Mario Szebenji iz Orahovice te Mario Nađ iz Donje Pištane.

20. Memorijal Klobučar Golik Veliki Rastovac 12 najbolji igrač Marin Čavić

– Nakon 20 godina ovoga turnira moramo biti ponosni na sve što smo napravili. Vlado i Josip bili su vrhunski dečki i sportaši, naši heroji kojima nikada neće biti dovoljno reći hvala za sve što su učinili za slobodnu Hrvatsku. Hvala od srca svim ekipama i sucima za ovih 20 godina, mojoj ekipi iz uprave kluba koja svake godine ulaže ogroman trud u organizaciju i naravno velika hvala Općini Crnac koja nam sve godine pomaže svojim pokroviteljstvom. Na kraju, hvala i vjernoj publici koja uvijek dolazi u velikom broju. Nadam se da se svi zajedno vidimo i iduće godine – rekao je predsjednik i legenda Munje Pavo Vida, koji ni ove godine sa svojom Munjom nije zaboravio publiku.

Naime, svaki posjetitelj je tradicionalno uz ulaznicu dobio gablec te ušao o konkurenciju za vrijedne nagrade, a najsretniji je, također tradicionalno, odvezao kući novi bicikl.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”600145″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content