Pogled u povijest finala Županijskog kupa: Do sada Virovitici sedam, a Papuku dvije titule osvajača kupa

Od 1992. godine igra se Županijski nogometni kup. U dugoj povijesti Nogometni klub “Virovitica” je do sada bio u deset finala i sedam puta osvojio kup, a Papuk igrao u četiri finala i pobjednički pehar osvojio dva puta.

Virovitica je Županijski nogometni kup osvojila 1994., 2001., 2002., 2003., 2007., 2012. i 2017. godine, a Papuk 2005. i 2019. godine.

Interesantno je, da je oba puta kada je osvojio kup, Papuk u finalu pobijedio Suhopolje.
Samo jednom su Virovitica i Papuk međusobno igrali u finalu kupa. To je bilo u svibnju 2003. godine. Kao i danas, oba kluba su bili trećeligaši. S tim da je Virovitica te sezone predvođena legendarnim vinkovačkim trenerom, koji je veliki trag ostavio i na virovitičkom području, Tonkom Vukušićem, osvojila naslov prvaka i plasirala se u 2. hrvatsku nogometnu ligu.

U spomenutom finalu koje se igralo na suhopoljskom stadionu “Park” Virovitica je pobijedila 4:1. Dva zgoditka za Viroviticu postigao je Rac, a po jednom su se u strijelce upisali Fancem i Miličić. Gol za Papuk je postigao Buljan.

Izrezak

Virovitica: Marčetić, Bereš (od 50. Sambol), Fancem (od 65. Smetiško), Šafran, Poljak, Novoselac, Rac, Pranjić, Ratković, Pšihistal i Bakšaj (od 60. Miličić). Trener: Tonko Vukušić.

Papuk: Vrhovski, Kalem, Samardžić, Buljan (od 65. Kovač), Miklošević, Grabovac, Sviben, Marjanović, Lenard, Šarić (od 63. Todorović) i Uršanić. Trener: Zoran Mandić.

Utakmicu je sudio Penava iz Cabune, s pomoćnicima Minaufom i Krtićem iz Slatine.

Papuk je osvajač prošlogodišnjeg kupa, kada je u dvije utakmice rezultatima 1:1 i 5:0 bio bolji od Suhopolja. Virovitica je posljednji puta u finalu bila 2017. godine kada je u dva susreta svladala Slatinu rezultatima 2:0 i 3:1.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content