Proslava Velike Gospe u svetištu Gospe Voćinske: Nakon trodnevnice, hodočašće obitelji s brojnom djecom

Jedan od najvećih kršćanskih svetkovina Uznesenje Blažene Djevice Marije, u narodu popularnije zvana Velika Gospa, bit će svečano obilježena u svetištu Gospe Voćinske.

Uvod u svetkovinu bit će trodnevnica koja će trajati od srijede, 12. do petka, 14. kolovoza, kada će svakog dana u 17.30 sati biti molitva krunice i mogućnost za ispovijed, a u 18 sati bit će služena sveta misa.

U srijedu će nakon svete mise biti duhovno-molitveni program, u četvrtak klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom koje će predvoditi mladi, a u petak Put svjetla na prostoru vanjskog oltara koje će predvoditi obitelji.

Na sam blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije u subotu, 15. kolovoza, kada će biti hodočašće obitelji s brojnom djecom, predviđene su tri mise: u 8, 11 i 18 sati.

Svečanu svetu misu u 11 sati predvodit će požeški biskup monsinjor Antun Škvorčević.

Proslava će se provesti uz striktno provođenje mjera zaštite od širenja koronavirusa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Sva misna slavlja bit će organizirana na otvorenom prostoru, uz obveznu dezinfekciju ruku i pridržavanje socijalne distance, po potrebi nošenja zaštitne maske kako u vožnji, tako i u sudjelovanju na pobožnostima u marijanskim svetištima. Preporuča se putovanje u vlastitoj organizaciji osobnim automobilima.

(www.icv.hr, mš)

Velika Gospa 2020 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content