Rezultati od nedjelje: Mlađa ženska osoba pozitivna, testiranja za 18 uzoraka moraju se ponoviti

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije danas (utorak) objavio je priopćenje vezano uz trenutnu epidemiološku situaciju na području županije. Kako kažu, testovi od nedjelje, 23. kolovoza jučer nisu stigli zbog velikih gužvi.

– Zbog velike gužve dio rezultata smo nažalost dobili tek u ponedjeljak kasno navečer. Poslano je 35 uzoraka. Njih 16 je bilo negativno, 18 ih se mora ponoviti i njihovi rezultati će biti poznati danas. Jedna, mlađa ženska osoba s područja naše županije je pozitivna na SARS-CoV-2. Ima blage simptome bolesti. Ovo je još jedan dokaz kako smo, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, dobro odlučili kupiti PCR uređaj za testiranje koji nam dolazi krajem rujna ili početkom listopada – kazao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije dr. Miroslav Venus.

Podsjetimo, od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 48 osoba se zarazilo Covidom-19. Od toga, 16 slučajeva je trenutno aktivno, 31 osoba se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content