Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveća brzina u Kapeli Dvoru, a koncentracija alkohola u Boriku

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna evidentirano je sedam prometnih nesreća, od kojih je jedna prometna nesreća rezultirala s ozlijeđenim osobama, točnije jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede. Ostale prometne nesreće zabilježile su samo materijalnu štetu. U tri prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja, a jednu prometnu nesreću uzrokovao je vozač pod utjecajem alkohola.

Ukupno su utvrđena 352 prekršaja, od kojih 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 161 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,53 g/kg utvrđena je u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 38 godina koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u ponedjeljak, 24. kolovoza, u 15.22 sati u mjestu Borik.

Najveća brzina kretanja vozila od 128 km/h izmjerena je u petak, 28. kolovoza, u Kapeli Dvoru, u naselju gdje je na području ograničenja brzine kretanja vozila od 70 km/h upravljao vozač osobnog automobila.

Na temelju čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a na temelju čl. 137. istoga zakona zadržana je jedna osoba.

Pojačane mjere i akcije

U petak, 28. kolovoza, od 12 do 18 sati na području PP Slatina provedena je akcija usmjerena na nadzor vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te nadzor biciklista tijekom koje je kontrolirano 21 vozilo i vozač te je utvrđeno ukupno 9 prekršaja, od toga 3 zbog alkohola i 2 prekršaja biciklista.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content