Stiže promjena vremena: Kiša i osjetno niže temperature

Danas (ponedjeljak) će se dolina s frontalnim sustavom sporo premještati preko Jadrana dalje na sjeveroistok. Glavninu oborina na području Virovitičko-podravske županije očekujemo u drugom dijelu dana te u noći s ponedjeljka na utorak. Radarski nam odraz trenutno “crta” jedan manji oborinski val koji će brzo iz Posavine preko Bilogore doći i do nas. Više na istok, manje na zapad županije. Ponedjeljak će obilježiti dugo najavljivana promjena vremena.

Napokon otpuhujemo neugodnu sparinu i vrućinu koja je obilježila vikend iza nas.
Ponegdje je danas moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom, te obilnija kiša u kratkom vremenskom periodu (> 30 mm) osobito prema večeri i noći na utorak. Zapuhat će umjeren većinom sjeverni vjetar (najjači udari vjetra > 65 km/h). Temperature zraka prema večeri u pad . Današnji najviši dnevni hod očekujemo od 24°C do 26°C. Tijekom utorka očekujemo postupan prestanak oborina. Još se gdje koja kišna kape ne smije isključiti u prvom dijelu dana. Vjetar će zadržati sjeverne smjerove. U drugom dijelu dana očekujemo postupno kidanje naoblake i razvedravanje. Temperature zraka osjetno niže. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 14°C do 16°C. Najviše dnevne od 21°C do 23°C.

Nastavak tjedna donosi nam stabilno i suho vrijeme. Sunčanih razdoblja neće nedostajati. Jutra svježa, danju ugodno. U jutarnjim satima mjestimice je moguća kratkotrajna magla ili sumaglica. Temperature zraka osjetno niže, osobito u jutarnjim satima. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 9°C do 14°C. Najviše dnevne od 20°C do 26°C ili koji stupanj više u dane vikenda.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content