ŠUMA OKOM ŠUMARA U Gradskoj knjižnici pogledajte izložbu o nadahnjujućoj ljepoti šuma

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice i ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici Alen Bjelica otvorio je večeras (utorak) u Gradskoj knjižnici izložbu fotografija pod nazivom “Šuma okom šumara”.

Riječ je o retrospektivnoj izložbi koju čini ukupno 16 fotografija šume i njenih detalja kroz sva četiri godišnja doba. Pozdravljajući virovitički ogranak Šumarskog društva, koji je organizator izložbe u Virovitici, A. Bjelica podsjetio je kako je riječ o izboru fotografija koje su u veljači ove godine bile izložene i u Europa Buildingu u Bruxelesu, a u povodu  hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Emil Balint, predsjednik ogranka  Šumarskog društva koje na području naše županije djeluje već 56 godina i okuplja više od stotinu članova, naglasio je kako izložba broji već 22. godinu postojanja i da se njome promiče važnost najvećeg prirodnog, obnovljivog bogatstva Hrvatske.

Začetnik joj je bjelovarsko Šumarsko društvo, a od 2006. godine izložba ima međunarodni karakter te na njoj sudjeluju autori, šumari iz brojnih zemalja, promičući tako svoje viđenje šume i svih njenih tajni i ljepota.

-Izložbom se žele razbiti predrasude o šumaru koji šumom hoda samo sa sjekirom i pilom i pokazati kako je to kada u šumu uđe s fotoaparatom. Svaka fotografija je uistinu posebna jer je takav i svaki dio šume, svaka životinja i biljka, a koje valja znati cijeniti i prepoznati – istaknuo je E. Balint.

Otvorenje izložbe posebnim nastupom na flauti uveličao je Dorian Molnar, koji je posjetitelje izvedbama proveo kroz Zagreb, Jeruzalem i Pariz. Izložba je otvorena do kraja kolovoza. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”600611″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content