TKO BI REKAO Samo jedan trik u čišćenju perilice rublja produžuje njezin životni vijek

Kad ste posljednji put čistili svoju perilicu – stvarno je očistili? Prvi korak u čišćenju vaše perilice je uklanjanje nakupljenih ostataka iz njezine ladice, ali mnogi od nas ovdje se zaustavljaju. No jedna mama koja pametuje kaže da to nije dovoljno – piše mirror.co.uk, a prenosi vecernji.hr

Na svojim društvenim mrežama otkrila je jedan korak koji biste trebali obavljati svakih šest mjeseci kako bi vaša perilica bila u top formi. Iako ona također savjetuje da uklonite rublje i ostale nečistoće s filtera, a četkom ili alatom za čišćenje uklonite prljavštinu u ladici za omekšivač tkanine, rekla je da ako ne čistite te stvari, vaša perilica neće raditi dovoljno dobro.

Svoj trik podijelila je u Facebook grupi za čišćenje i oduševila mnoge.

– Većina ljudi održava čistoću ladice za omekšivač u perilici rublja, ali kako znati da je stvarno čist? Evo jednostavnog testa. Izvadite je i obrišite krpom, a zatim idite do umivaonika i natočite ga vodom. Ako zadržava vodu, nije potpuno čist – napisala je u objavi.

Također je savjetovala čišćenje perilice rublja svakih šest mjeseci uz malo deterdženta za pranje posuđa, vode i četke. A otkako je otkrila svoje trikove i savjete, mnogi su ostali oduševljeni i nahvalili njezine jednostavne ideje.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content