U dvorištu Pitomačanina ostavili teretno vozilo pod izlikom da je u kvaru: U njemu švercali duhan

U utorak 18. kolovoza, u Pitomači oko 6.40 sati u dvorišni prostor obiteljske kuće treće osobe, dvije nepoznate muške osobe dovezle su teretni automobil daruvarskih registarskih oznaka te vlasniku kuće rekli da je automobil u kvaru i da će vučna služba doći po njega, nakon čega je ubrzo po njih došao nepoznati vozač u osobnom automobilu bjelovarskih registarskih oznaka.

Iz tovarnog prostora vozila osjetio se miris duhana, a vizualnim pregledom prtljažnog prostora muškarac je uočio kartonske kutije te prijavio policiji. Ubrzo nakon dojave u Pitomači je zaustavljen automobil bjelovarskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile tri muške osobe u dobi od 30 i dvije od 39-godina za koje je postojala osnova sumnje u počinjenje  kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

Nakon uhićenja spomenute osobe su, kao i teretni automobil daruvarskih registarskih oznaka, dovedeni u prostor Policijske postaje Pitomača gdje je oko 15.30 sati jedan od dvoje 39-godišnjaka ispitan u svojstvu osumnjičenika, nakon čega je pušten na slobodu.

Dana 19. kolovoza, temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, provedena je pretraga automobila daruvarskih i bjelovarskih registarskih oznaka, gdje su pritom pronađeni određeni predmeti, novčani iznos veći od 10.000 kuna te 3 PVC vreće ispunjene duhanom u listu ukupne težine 96 kg i dvije kartonske kutije sa ukupno 307 kilograma duhana u listu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv sve tri muške osobe, biti će podnesena kaznena prijava.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content