U Gradskom društvu Crvenog križa u Virovitici održana početna konferencija projekta “Imamo priliku”

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana je početna konferencija projekta „Imamo priliku“, u koji su uz nositelja Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, uključeni kao partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica.

Projekt „Imam priliku“ druga je faza programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“.
Ukupni iznos projekta je 4.457.360,00 kuna od čega je 85% iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Cilj projekta je zapošljavanje žena iznad 50 godina i žena u nepovoljnom položaju, na rok od 12 mjeseci. Zaposlene žene pružit će pomoć i podršku krajnjim korisnicima čime će doprinijeti boljoj kvaliteti života, smanjiti socijalnu isključenost i prevenirati institucionalni smještaj. Svaka žena će obilaziti šest krajnjih korisnika.

Ciljana skupina su nezaposlene žene iznad 50 godina, žene s invaliditetom, žene žrtve nasilja, žrtve trgovanja ljudima, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava socijalne skrbi i udomiteljskih obitelji, liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne, pripadnice romske nacionalne manjine te beskućnice. Krajnji korisnici projekta su starije osobe od navršenih 65 godina života, koje su nepovoljnom položaju i nisu obuhvaćene drugim vidovima socijalne skrbi. Predviđeno je ukupno obuhvatiti 300 krajnjih korisnika.

Kroz projekt će se smanjiti nezaposlenost zapošljavanjem 50 žena i voditeljice, od kojih će se 16 educirati te će time biti konkurentnije na tržištu rada. Paketima higijenskih potrepština smanjit će se rizik od siromaštva. Zaustavljanjem institucionalizacije podići će se kvaliteta života, a svi uključeni u projekt bit će socijalno i društveno uključeni. Predviđeno trajanje projekta je od 21. srpnja 2020. do 20. siječnja 2022.

IMG 4609 Custom

Kroz projekt će se krajnjim korisnicima dostavljati namirnice, pomagati u pripremi obroka, organizirati prehrana, održavati čistoća, posredovati u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i sl.), pružati podrška u svakodnevnom životu kroz razgovor i druženje te pratnja i pomoć u društvenim aktivnostima.

Projekt će se provoditi na područja Grada Virovitice i prigradskih naselja Čemernice, Golog Brda, Jasenaša, Korije, Milanovca, Podgorja, Rezovca, Rezovačkih Krčevina i Svetog Đurađa.
U projektu će se koristiti postojeća oprema iz projekta „Pruži mi priliku“ bicikli i mobiteli te će nabaviti nove zimske jakne, zimske kape i rukavice, anatomska obuća, majice, ruksaci, rokovnici, olovke i USB stikovi.

Projekt su predstavile ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac i voditeljica projekta Željka Francetić, a sve aktivnosti je prigodnim riječima podržala zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac. (www.icv.hr, mš)

IMG 4627 Custom IMG 4623 Custom IMG 4593 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content