U preseljenju Gradske knjižnice i čitaonice Slatina na stalnu adresu sudjeluju vatrogasci, branitelji i drugi Slatinčani

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina ulaze u završnu fazi. Shodno tome, početkom ovoga tjedna započelo je intenzivno preseljenje bogatog knjižnog fonda od oko 58.000 svezaka knjiga, AV-građe, te knjižničnog namještaja na stalnu adresu Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, Šetalište Julija Burgera 1.

Budući da se radi o dugotrajnom procesu, knjižnica je privremeno zatvorila svoja vrata korisnicima na sadašnjoj lokaciji u Vatrogasnom domu JVP Slatina u Ulici Ante Kovačića.

Uz potporu Grada Slatine, vrijednim knjižničarkama u pomoć prilikom preseljenja priskočili su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slatina, članovi DVD-a Slatina i tvrtke Slatina kom d.o.o., također veliki doprinos dali su i članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak koji su u preseljenju sudjelovali jučer (utorak), te članovi Udruge HVIDR-a Slatina su koji pomogli danas (srijeda), a ovih dana će se priključiti i članovi GO Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Slatina.

Do sada su preseljene nove police nabavljene za novouređeni prostor, kao i dio polica i knjiga s dječjeg odjela, a preseljen je i dio namještaja koji je bio smješten u zgradi Trećeg rajona.

Svakodnevnim obilascima potporu Grada Slatine preseljenju knjižnog fonda i općenito knjižnice u njene novoobnovljene prostore dali su pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok i voditelj Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslav Hess.

Riječi zahvale svima koji su se do sada uključili u preseljenje Gradske knjižnice i čitaonice Slatina na staru adresu uputila je v. d. ravnateljice Marija Cindrić.

Podsjetimo, projektom Grada Slatine ”Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina” obuhvaćeno je osam građevinskih mjera za poboljšanje toplinske zaštite ovojnice odnosno vanjskih zidova, podova i zidova prema tlu i tavanu, stropova iznad vanjskog prostora i prema tavanu, ravnog krova iznad grijanog prostora i zamjenu stolarije, te dvije strojarske mjere koje podrazumijevaju rekonstrukciju prinudne ventilacije s rekuperatorima zraka i djelomično rekonstruiranje plinskog sustava grijanja i hlađenja s ciljem smanjenja utroška energije i štetnih emisija CO2.

knjižnica 3

Ostvarene uštede će u konačnici osigurati sigurniji i kvalitetniji boravak kako korisnika tako i rad djelatnika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.459.931,88 kuna od čega se 3.174.617,87 kuna sufinancira EU sredstvima, a krajnji rok završetka radova predviđen je do 24. rujna ove godine. (www.icv.hr, adf, mf; foto: D. Fišli i M. Feldi)
[g-gallery gid=”600705″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content