Vakula: U idućim danima nove vremenske nepodopštine

I u novome će tjednu biti kojekakvih meteoroloških dogodovština, ponegdje i nepodopština. Prevladavat će sunčano, ali i dalje nestabilno do srijede, te vjerojatno i na kraju tjedna. Pritom će pljuskova s grmljavinom u ponedjeljak biti samo ponegdje, a u oblačniji i manje topli utorak i srijedu u većini hrvatskih krajeva. Mjestimice su moguća i olujna nevremena s tučom, a na Jadranu i pijavice – prognozira Zoran Vakula za HRT.

U ponedjeljak uz obilje sunca od sredine dana će ponegdje biti jačeg razvoja oblaka te lokalnih pljuskova i grmljavine. Temperatura zraka od jutarnjih 16 do 19 °C, danju će porasti do oko 30 °C, donosi Večernji.hr.

– U utorak će na kopnu biti promjenljivije, uz češću kišu te povećanu vjerojatnost za izraženije pljuskove uz lokalno veću količinu oborine pa i olujno nevrijeme. Temperatura zraka bit će malo niža nego u ponedjeljak, a u srijedu će se još malo sniziti, uz prestanak kiše i razvedravanje. Od četvrtka uglavnom sunčano i opet toplije – prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Za naše područje danas je upaljeno žuti meteoalarm koji upozorava na moguće lokalne pljuskove s grmljavinom, dok je za sutra najavljeno narančasto upozorenje, odnosno dolazak izraženih lokalnih pljuskova s grmljavinom, a moguće i grmljavinsko nevrijeme.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content