Vremeplov – tragovima Bele IV.: Odlična ulična predstava u sklopu 11. FeDOra prvi put održana u Zagrebu

Vremeplov – tragovima Bele IV., jedna od manifestacija 11. FeDOra, održana je prvi put u Zagrebu. Polaznici su kroz 7 dramskih radionica, brojne dramske igre i vježbe, kombinirajući ples i glazbu prolazili stvaralački proces i od povijesnih zapisa razvijali priču, a onda i uličnu predstavu. Aktivnosti su održavane u Zagrebu od 27. do 30. kolovoza 2020., u autentičnom prostoru na otvorenom „Park Bele IV.“, a Zavičajno društvo Virovitičana u Zagrebu, koje je i partner na projektu, osiguralo je prostor za dio aktivnosti u knjižari Mala zvona.

20200829 180250 e1598861860272 850x1133 1

Podsjetimo, 1242. godine (13. stoljeće) ugarsko-hrvatski kralj Bela IV. u Virovitici je poznatim dokumentom Zlatna bula proglasio Zagreb slobodnim kraljevskim gradom. Povijesni događaj iskorišten je za dramsku igru, ali i učenje. Radionice (potraga za blagom, pripovijedanje, vođena fantazija, borbe na sceni, glazba i vrijeme, tijelo u pokretu, lutka i ja) realizirali su voditelji Tomislav Slavić, Danijela Duvnjak i Snježana Lančić, koja je i autorica cijelog projekta.

Radionice su održane u osjetljivom epidemiološkom trenutku pod svim preporučenim mjerama, što nije umanjilo očekivane ishode projekta. Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i Virovitičko-podravske županije. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content