Zahvalnica Grada Virovitice HPD-u “Rodoljub”: 140 godina njeguju zajedništvo i ljubav prema tradicionalnoj hrvatskoj pjesmi

Hrvatsko pjevačko društvo “Rodoljub” od davne 1880. godine zdušno čuva hrvatsku tradiciju, riječ i pjesmu. Ove godine obilježavaju 140. obljetnicu neprekidnog djelovanja u gradu Virovitici i tim su povodom dobili Zahvalnicu Grada Virovitice kao priznanje za urezivanje neizbrisivog traga u našoj povijesti.

“Rodoljub” je amatersko pjevačko društvo koje čini mješoviti pjevački zbor, tamburaški orkestar i tamburaši – veterani. Kroz Hrvatsko pjevačko društvo “Rodoljub” prošao je velik broj kako amaterskih, tako i profesionalnih glazbenika koji su svojim znanjem i stručnošću pomogli u radu Društva. Uspješno surađuju s Glazbenom školom “Jan Vlašimsky” u Virovitici i Gradskom glazbom Virovitica.

OKUPLJAJU SVE GENERACIJE

Zajedničkom simbiozom trude se djecu i mlade ljude privući ne samo da uživaju u glazbi i njezinom izvođenju, nego ih i potaknuti na više zajedničkih druženja u jednoj prijateljskoj, domoljubnoj, kulturnoj i zdravoj atmosferi. Trenutno je u društvu velik broj mladih ljudi, sadašnjih i bivših učenika Glazbene škole, ali i studenata koji s entuzijazmom sviraju tradicionalni hrvatski instrument – tamburicu ili pjevaju u mješovitom pjevačkom zboru. U ugodnoj atmosferi rodoljubaša nađu se i srednjoškolci i umirovljenici, i svi zajedno gaje jednaku ljubav prema tradicionalnoj hrvatskoj pjesmi.
HPD “Rodoljub” svojim djelovanjem obogaćuje kulturni i umjetnički život našega grada, a redovito sudjeluje i na susretima i smotrama hrvatskih pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture kao jedini predstavnik Virovitičko-podravske županije, kao i na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu na kojima ostvaraju prestižne nagrade. U sklopu HPD-a posljednjih 50 godina djeluje i tamburaški orkestar, koji također sudjeluje na brojnim koncertima i manifestacijama u Virovitici i po brojnim gradovima Lijepe Naše, ali i u inozemstvu.

– Zahvalnica Grada Virovitice mnogo nam znači jer je smatramo velikim priznanjem i pohvalom za sve ono što radimo već dugi niz godina. Osim toga, naši uspjesi govore puno o našem radu i promicanju našeg grada diljem Hrvatske. Iza nas je 140 godina uspješnog rada, a Zahvalnica Grada Virovitice potvrda je da se trud i kvaliteta cijene. Hvala Gradu Virovitici što su to prepoznali te na ovaj način obilježili i pokazali – rekao je predsjednik HPD-a “Rodoljub” Antun Rohtek.

(www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content