2. ŽNL Sveti Đurađ stigao do druge ovosezonske pobjede, “ludi” derbi u Velikom Rastovcu obilježili crveni kartoni i pet jedanaesteraca

Na terenima županijskih drugoligaša u skupini Zapad odigrane su utakmice 5. prvenstvenog kola. Zbog epidemioloških razloga odgođeni su susreti između Napretka iz Rušana i milanovačkog Sokola te Podgorja i Croatije iz Grabrovnice.

Nakon što su u subotu remizirali Lukač 05 i Mladost Vukosavljevica rezultatom 4:4, jučer (nedjelja) su odigrana još tri susreta. Uz derbi kola u Turanovcu o kojemu smo već ranije pisali, sastali su se još u Kapela Dvoru domaći Dinamo i Sveti Đurađ te Kladare i Drava iz Terezinog Polja.

Utakmica između Dinama i Svetog Đurađa bila je izuzetno uzbudljiva za brojne gledatelje. Prvo poluvrijeme pripalo je gostujućoj, a drugo domaćoj momčadi, no, u borbi za drugu ovosezonsku pobjedu uspješniji su bili nogometaši stratega Nikole Mesića koji su zgrabili puni plijen konačnim rezultatom 4:3.

Domaću mrežu načeo je gostujući napadač Marino Grizelj u 9. minuti utakmice, a ubrzo su na 0:3 povisili Dalibor Ladović u 18. i Ante Slavić u 19. minuti utakmice. Gosti su imali sredinom prvog dijela sjajnu priliku “zakucati” domaćina, ali s bijele točke Slavić je prepucao vrata domaćeg čuvara mreže Antuna Ponikvara. Rezultat se nije mijenjao do kraja prvog dijela.

U nastavku se budi domaća momčad i preuzima inicijativu igre. Ekipa trenera Andrejasa Černelija promašila je dvije odlične šanse, a to je kaznio u 67. minuti svojim drugim pogotkom Grizelj i Đurađ ima lagodnih 0:4, ali ni tu priči nije bio kraj. Domaća momčad se razgoropadila i postigla do kraja susreta tri pogotka. Trostruki domaći strijelac u periodu od 72. do 90. minute bio je Stjepan Rajnović.

Uz tri pogotka, domaći su još pogodili nekoliko puta okvir gola, a dva Dinamova zicera sjajno je ukrotio gostujući čuvar mreže Vedran Botić. Konačan rezultat 3:4.

U Kladarama je domaća momčad, nakon dva uzastopna remija, upisala i prvu ovosezonsku pobjedu. Žrtva je bila Drava iz Terezinog Polja. Do pobjede je domaća momčad stigla u samoj završnici. Strijelac svog drugog pogotka u 88. minuti bio je Dominik Maresić, dok je jedan pogodak pridodao Antonio Maresić. U gostujućoj momčadi precizni su bili Luka Paulović i Igor Popović. Konačan rezultat 3:2.

MUNJA SLOMILA DINAMO U DERBIJU I ZASJELA NA VRH SKUPINE ISTOK

U skupini Istok odigrani su susreti 4. prvenstvenog kola, a derbi se igrao u Velikom Rastovcu gdje je domaća Munja slavila s konačnih 4:2 protiv Dinama iz Josipova i tako zasjela na vodeću poziciju s maksimalnih 12 bodova. Trostruki domaći strijelac bio je Luka Vida, a jednom je precizan bio Zvonimir Mesinger. Dva pogotka za Dinamo postigao je kapetan Željko Lukanić. Utakmicu su obilježila tri crvena kartona i čak pet jedanaesteraca (tri za domaću i dva za gostujuću momčad), što dovoljno govori o samom naboju, ali i draži derbija.

Zrinski je u Novoj Bukovici remizirao sa Standardom iz Nove Šarovke 1:1. Tomislav Kurtić je zabio za domaću, a Vedran Gabud za gostujuću momčad.

Crnac je zgodicima Damjana, Nikolića, Marića i Ivića bio uspješniji na domaćem terenu u susretu sa dolačkim DOŠK-om 4:3. Autor hat-tricka u gostujućoj momčadi bio je Marijan Velić.

Mladost je u Bakiću s laganih 4:1 nadigrala Plave iz Jugovog Polja. U domaću listu strijelaca upisala su se četiri igrača: Prpić, Horvat, Hamaček i Puškarić. Strijelac jedinog gostujućeg zgoditka bio je Teo Matovina.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content