Branitelji iz Duge Međe donirali domaći pekmez školi i osobama u potrebi

Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa nastavila je s tradicijom promocije domaćeg slavonskog proizvoda te donacije istih. Iako ove godine zbog stanja s koronavisuom tradicionalna Pekmezijada nije održana u svom pravom obliku, branitelji iz Duge Međe pripremili su je sa svojim članovima te ispekli određene količine domaćeg pekmeza od šljiva pa zatim i ove godine pokazali veliko srce.

– Pekmez koji smo pripremili, kako je to i uobičajeno, jednim dijelom smo donirali našoj Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Zdenci. Cilj je upoznati djecu s domaćim i zdravim slavonskim proizvodom i da isti bude svakodnevni dio njihove prehrane kako u školi tako i kod kuće. Drugi dio odlučili smo donirati našim članovima koji su u potrebi da im eto koliko-toliko upotpunimo zimnicu, a prije svega u želji da im pokažemo da smo tu za njih kada god to zatreba. Iako nismo mogli održati našu prave Pekmezijadu, ipak smo je održali među nama i zahavljujem se svim članovima koji su uložili trud u pripremi pekmeza – kaže dopredsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta. Ravnateljica zdenačke osnovne škole Mirjana Buneta Knežević od srca se zahvalila braniteljima koji ni ove godine nisu zaboravili školarce.

– Prelijepa je ovo gesta naših hrabrih branitelja koji evo i sada u miru rade herojska djela i pokazuju koliko veliko srce imaju. Hvala im od srca što su uvijek tu za školu kada ih trebamo za bilo što – rekla je Buneta-Knežević.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content