Branitelji iz Duge Međe donirali domaći pekmez školi i osobama u potrebi

Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa nastavila je s tradicijom promocije domaćeg slavonskog proizvoda te donacije istih. Iako ove godine zbog stanja s koronavisuom tradicionalna Pekmezijada nije održana u svom pravom obliku, branitelji iz Duge Međe pripremili su je sa svojim članovima te ispekli određene količine domaćeg pekmeza od šljiva pa zatim i ove godine pokazali veliko srce.

– Pekmez koji smo pripremili, kako je to i uobičajeno, jednim dijelom smo donirali našoj Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Zdenci. Cilj je upoznati djecu s domaćim i zdravim slavonskim proizvodom i da isti bude svakodnevni dio njihove prehrane kako u školi tako i kod kuće. Drugi dio odlučili smo donirati našim članovima koji su u potrebi da im eto koliko-toliko upotpunimo zimnicu, a prije svega u želji da im pokažemo da smo tu za njih kada god to zatreba. Iako nismo mogli održati našu prave Pekmezijadu, ipak smo je održali među nama i zahavljujem se svim članovima koji su uložili trud u pripremi pekmeza – kaže dopredsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta. Ravnateljica zdenačke osnovne škole Mirjana Buneta Knežević od srca se zahvalila braniteljima koji ni ove godine nisu zaboravili školarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

– Prelijepa je ovo gesta naših hrabrih branitelja koji evo i sada u miru rade herojska djela i pokazuju koliko veliko srce imaju. Hvala im od srca što su uvijek tu za školu kada ih trebamo za bilo što – rekla je Buneta-Knežević.

(www.icv.hr, vg)