Članovi Udruge dijabetičara Virovitice uživali na ovogodišnjim “Rujanskim susretima” u Suhopolju

Udruga dijabetičara Virovitice svake godine organizira za svoje članove boravak u prirodi i potiče ih na fizičku aktivnost. Pored pozitivnog učinka na regulaciju šećera u krvi, druženje, hodanje i bavljenje sportskim aktivnostima doprinosi dobrom psihičkom stanju dijabetičara i pozitivno utječe na zdravlje.

Ove godine planirali smo organizirati susrete u svibnju, ali nas je Covid-19 u tome spriječio.
Ipak, zahvaljujući odobrenim sredstvima naše Županije, na natječaju za udruge uspjeli smo organizirati naše druženje u Suhopolju uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Dolaskom u Suhopolje izvršili smo mjerenje temperature i šećera u krvi. Program smo započeli obilaskom crkve, gdje nam je dobrodošlicu zaželjela direktorica Turističke zajednice općine Suhopolje, Marija Hodak. Zatim smo obišli likovnu izložbu Gordane Čurik, koju nam je osobno predstavila. Slijedio je obilazak dvorca grofa Jankovića, a njegovu povijest opisao je i predstavio Darko Čurik – rekla je predsjednica Udruge, Zdenka Mikulčić-Drakulić.

Nastavljena je šetnja parkom i obilazak stadiona. Nakon ručka u restoranu “Park” održan je sportski program (pikado, balinčeki i bacanje karika). U Udruzi se nadaju da će sljedeće godine na “Rujanske susrete” u Suhopolju moći pozvati susjedne udruge iz VPŽ (Slatina, Orahovica) kao i iz susjednih županija (Garešnica, Našice, Slavonski Brod) kako bi svi zajedno uživali u druženju, ljepoti perivoja i obnovljenog dvorca grofa Jankovića.

(www.icv.hr, Udruga dijabetičara Virovitice)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content