Didonovci Dominik Sabolić i Nika Dragičević sjajnim igrama stigli do polufinala Lino kupa u Koprivnici

Proteklog vikenda u organizaciji Teniskog kluba Koprivnica održan je turnir 3. ranga prema kalendaru Hrvatskog teniskog saveza za dječake i djevojčice do 14 godina.

Pod vodstvom trenera Dražena Lovrekovića, na turniru su za virovitički Teniski klub Didon nastupili Dominik Sabolić, Nika Dragičević i Lucija Podravac.

U konkurenciji dječaka nastupilo je 43 natjecatelja, a u konkurenciji djevojčica prijavilo se 40 tenisačica. Prva dva dana turnira svi sudionici igrali su “round robin” kvalifikacije za ulazak u glavni turnir.

Dominik Sabolić uvjerljivo je pobijedio Stjepana Mikića 6:0, 6:0, Ariu Marića 6:0, 6:0 i Luku Karduma 6:2, 6:2 te se s tri pobjede plasirao u glavni turnir. U glavnom turniru pobjedama nad Viktorom Petrovićem i Vitonom Cerezinom plasirao se u polufinale turnira u kojem je izgubio od drugog nositelja Kristijana Kolića rezultatom 6:4, 2:6, 0:6.

2

Sjajna je bila dvanaestogodišnja Nika Dragičević koja je u kvalifikacijama pobijedila Aneu Šimunović 6:1, 6:3, Doru Drempetić 6:1, 6:0 i Taniu Sejdinović 6:2, 6:0 te kao prva u grupi s tri pobjede plasirala se u glavni turnir.

U glavnom turniru u prvom kolu pobijedila je Laru Šerić 6:4, 6:3. U četvrtfinalu Nika je odlično igrala protiv prve nositeljice turnira, dvije godine starije Lare Dominić iz Osijeka te napravila veliko iznenađenje turnira. Pobijedila je Laru rezultatom 6:2, 6:2. Time se plasirala u polufinale u kojem je poražena od kasnije pobjednice turnira Niki Tomeljak rezultatom 7:5, 6:1.

Nika je igrala i turnir parova u kojem je s Larom Šerić iz Teniskog kluba Pomak iz Splita igrala finale u kojem su izgubile od zagrebačkog para Vidan/Sunara 6:2, 2:6, 10:4.

3 rotated

Lucija Podravac nakon odigrana tri meča kvalifikacija nije se uspjela plasirati u glavni turnir.
Dominik i Nika već sljedeći vikend putuju u Vinkovce gdje će nastupiti na HEP državnom prvenstvu Hrvatske do 14 godina.

(TK Didon)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content