Dva nova slučaja u VPŽ: Jedan od njih se zarazio na fešti s koje je već potvrđeno troje pozitivnih

Dvojica muškaraca srednje životne dobi, novozaražene su osobe s područja Virovitičko-podravske županije, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

U zadnja 24 sata testirano je 42 ljudi. Negativnih je bilo 40, a dvojica navedenih muškaraca pozitivna su na virus SARS-CoV-2. Jedan ima slabo izražene simptome bolesti, dok je drugi asimptomatski. Za jednog je detektirano kako se zarazio na jednoj privatnoj fešti s koje dolazi već troje inficiranih pa iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

Istodobno se oporavilo šestero ljudi. U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano petero COVID-19 pacijenata. Dva pacijenta s područja VPŽ nalaze se na Odjelu za infektologiju KBC-a Osijek. U samoizolaciji se na našem području nalazi ukupno 209 osoba.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 175 osoba se zarazilo. Od toga su 52 slučaja trenutno aktivna, 117 osoba se oporavilo, dok su tri žene i tri muškarca preminuli.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content