Dvojica policijskih službenika PU virovitičko-podravske sudjelovala na natjecanju policijskih motociklista u vožnji spretnosti održanom u Puli

foto: R. Mlakar

Jučer (četvrtak) je u Puli održano 9. natjecanje prometnih policajaca, vozača motocikala u vožnji spretnosti, koje u spomen na policijskog službenika koji je poginuo 2014. godine prilikom dolaska na natjecanje, nosi naziv ”Memorijal Šime Buzov”.

Ovo, već tradicionalno natjecanje uoči Dana policije, organizirali su Policijska akademija i Služba za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije, a svoja znanja i vještine, te spretnost u vožnji mogla su pokazati 44 policijska službenika, odnosno po dva službenika iz svake policijske uprave te Uprave za posebne poslove sigurnosti i Mobilne jedinice prometne policije. Policijsku upravu virovitičko-podravsku su predstavljali policijski motociklisti Renato Mlakar i Mario Mikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...
foto: R. Mlakar

Na posebno priređenom poligonu provjeravala se pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista. Cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon, a natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno.

Predstavnici PU virovitičko-podravske, policijski motociklisti Renato Mlakar i Mario Mikić zauzeli su 13., odnosno 37. mjesto.

(www.icv.hr, adf)