FOTO Napreduju radovi na uređenju poučno-edukativne staze Banov brod

U prostorijama Općine Pitomača, načelnik Željko Grgačić i Đuro Kucelj, direktor tvrtke Komfort d.o.o. potpisali su 22. srpnja Ugovor o izvođenju radova na uređenju poučno-edukativne pješačke staze Banov brod.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 676.884,25 kuna, a sredstva za ovaj projekt u stopostotnom iznosu osigurana su od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u sklopu Ugovora o financiranju za projekte financirane iz podmjere 8.5. Potpore za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava, operacije 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine.

IMG 0104

Mjesec i pol dana nakon potpisivanja ugovora, a u povodu Dana Virovitičko-podravske županije, organiziran je obilazak poučno-edukativne staze Banov brod.

Dovršenu dionicu staze danas (ponedjeljak) su obišli: saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz, predstavnici tvrtke Draft i drugi uvaženi gosti.

IMG 0125

Prilikom obilaska kompletno su upoznati s projektom, u čijem će se okviru urediti trasa staze u dužini od 2.850 metara uz rub šumskog područja Banov brod, od kraja Dravske ulice u Pitomači do rijeke Drave, uz obilježavanje i opremanje početne i završne točke staze. Projektom je predviđena i uspostava dvije interpretacijske točke opremljene sjenicom odnosno promatračnicom, stolovima i klupama za sjedenje te edukativno-informativnim pločama. Planirani rok završetka projekta trebao bi biti unutar 24 mjeseca.

(www.icv.hr, ts, pitomaca.hr, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”604584″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content