FOTO Šestorica neustrašivih VBR-ovaca izvezli biciklistički maraton Virovitičko-podravskom županijom u dužini 168 kilometara

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije te u spomen na događaje iz 1991. godine, oslobađanja vojarni u Slatini i Virovitici, kao i oslobađanja karaula na području županije, šestorica neustrašivih izvezli su jučer (subota) biciklistički maraton u dužini od 168 kilometara naziva ”VPŽ 2020”. Maraton je krenuo iz Pitomače, a nastavljen je preko Špišić Bukovice, Virovitice, Lukača, Gradine, Sopja, Čađavice, Crnca, Duge Međe, Zdenaca, Orahovice, Nove Bukovice, Slatine i Suhopolja, da bi završio u Virovitici.

Na stajalištima, općinama i gradovima VPŽ, prigodno su ih dočekali predstavnici gradova i općina, prijatelji, rodbina, hrvatski branitelji, predstavnici braniteljskih udruga, da bi svi zajedno polaganjem upaljenih lampiona odali počast kod spomenika podignutih u sjećanje na poginule hrvatske heroje u Domovinskom ratu, te se kratko okrijepili.

VPZ 2020 18

U Virovitici su ih dočekali Darko Žužak, zamjenik Virovitičko – podravskog župana i Ivica Kirin, virovitički gradonačelnik te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, s kojima su zajedno zapalili lampione ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima policije u Domovinskom ratu.

– Obilježavajući Dan Virovitičko-podravske županije obilježavamo i značajne datume iz Domovinskog rata. Za našu županiju najvažniji datumi su u vremenu od 15. do 18. rujna kada su oslobođene karaule u Pitomači, Gradini, Sopju i vojarne u Virovitici i Slatini. Našom vožnjom, zaustavljajući se na ključnim mjestima, dajemo na značaju spomenutim datumima. Ovaj biciklistički maraton VBR-ovci voze da bi opravdali ono zbog čega su osnovani, a to su sjećanje na Domovinski rat i poginule prijatelje i suborce te važne datume za županiju i našu domovinu – istaknuo je Mato Bubaš, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, organizatora ovog biciklističkog maratona.

Šestorica neustrašivih VBR-ovaca (veterani, branitelji, rekreativci) koji su izvezli 168 kilometara Virovitičko-podravskom županijom su: Pavo Tutenov, Mario Kovač, Mato Bubaš, Darko Dolovski, Tomislav Kolec i Matija Kolar, uz logističku pratnju Martina Bišćana. (www.icv.hr, ADF; foto: M. Kovač, D. Fišli, M. Šolc)

[g-gallery gid=”605113″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content