FOTO Vlaisavljević efektno proslavio dva pogotka protiv Turanovca: Bilogora slavila u derbiju i izbila na vodeću poziciju

Na turanovačkom Jelavu jučer (nedjelja) je odigran derbi 5. kola 2. županijske nogometne lige Zapad između domaće momčadi i Bilogore 1947. iz Špišić Bukovice. Bila je to “ljepotica” za gledatelje koji su vidjeli čak pet zgoditaka.

Kako je krenulo od samog početka utakmice, činilo se da će gostujuća momčad koju je odlično ove sezone posložio strateg Miroslav Ćorić Ćoro, prošetati Turanovcem. Već u 5. minuti gostujući napadač, iskusni Stipo Djak izbio je “jedan na jedan” s domaćim vratarom, ali još iskusniji Sendi Mustač uspio ga je nadmudriti i rezultat ostaje 0:0.

IMG 4326

Ubrzo nakon toga i druga dobra šansa, ovog puta je krenulo s lijeve strane na kojoj je bio brzonogi gostujući napadač Siniša Vlaisavljević, ali pokraj gola u završnici.

I onda, dominaciju u prvih desetak minuta utakmice Bilogora je okrunila pogotkom. Vodeći strijelac lige Josip Čoklo ovoga puta je sjajno uposlio Vlaisavljevića koji puca iz prve i šalje loptu pokraj nemoćnog Mustača. Erupcija veselja na dijelu ograde na kojem su se nalazili Bukovčani.

IMG 4329

Uslijedilo je još nekoliko bezopasnih pokušaja s obje strane. Domaći su odlično razigravali u sredini terena, a uglavnom centaršutevima s bokova probali doći do izjednačenja, ali bez konkretne završnice. Dva puta je odlično reagirao i gostujući vratar Josip Đureš, a nekoliko pokušaja proigravanja Renea Prugovečkog i Josipa Draganića u dubinu na Šklebara zaustavio je stoper Bilogore Velibor Švarbić.

IMG 4335

I onda, novi pogodak. Mustač brani jedan dalekometni pokušaj, ali lopta se odbija do asistenta prvog pogotka Josipa Čokle koji mirno posprema za 0:2. To je ujedno bio i rezultat s kojim se otišlo na predah.

U nastavku je odlučnije krenuo domaćin, ali ništa nije “prolazilo”. Najbolju šansu pred gostujućim vratima propustio je Mihael Taušan. I onda, jedna brza kontra Bilogore u kojoj Vlaisavljević izbija sam pred Mustača, zaobilazi ga i poentira za 0:3. Dok je “Siško” efektno slavio svoj zgoditak, domaći igrači promatrali su se u nevjerici.

IMG 4392

I kod rezultata 0:3, momčad domaćeg stratega Stipe Rebića nije stala. Nastavili su igrom koju su njegovali od prve minute utakmice, a ubrzo je stigla i najbolja šansa za pogodak. Glavni sudac utakmice Goran Loparac doživio je salve zvižduka gostujućih navijača nakon što je pokazao na bijelu točku. Loptu je namjestio Mihael Taušan, ali kao pobjednik iz ovog dvoboja izlazi gostujući vratar Đureš i rezultat ostaje 0:3.

IMG 4339

Ni nakon ovoga domaća momčad nije “digla bijelu zastavicu”. Nakon što su gosti promašili još nekoliko solidnih pokušaja, domaća momčad postiže dva brza zgoditka. Prvo je iskusni domaći branič Danijel Jurlina poentirao glavom nakon jednog ubačaja, a dvije minute kasnije na 2:3 smanjio je domaći kapetan Dario Čančar odličnim udarcem iz slobodnog udarca. “Ruku na srce”, nije u ovoj situaciji najbolje reagirao ni gostujući vratar Đureš.

S obzirom da je Rebićeva momčad postigla dva brza pogotka u samoj završnici utakmice, više nije bilo vremena za izjednačenje. Bilogora je ovom pobjedom izbila na čelo skupine Zapad s maksimalnih 15 bodova.

-Prije svega čestitke mojim dečkima, na borbenosti, htijenju i požrtvovnosti, niti jedan igrač se nije štedio. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i urodilo je plodom. U Turanovac se nismo došli braniti. Karte smo kao i uvijek bacali na napad i odlično parirali dobro tehnički potkovanoj domaćoj momčadi u svim segmentima igre. U konačnici mislim da smo ih natrčali, ali to je opet plod redovitih treninga koje imamo tri puta tjedno. I ova pobjeda na teškom gostovanju došla je, između ostaloga, zahvaljući odličnoj atmosferi unutar momčadi. Čestitke domaćinu na fer i korektnoj igri – prezadovoljan je nakon utakmice bio gostujući strateg Miroslav Ćorić.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”606890″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content