NOVI REKORD ZARAŽENIH Koronavirus u VPŽ: Čak 16 novih slučajeva zaraze, jedna osoba preminula

U posljednja tri dana, s područja Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV-2 inficirano je 35 osoba (četvrtak 12, petak 7), a samo u posljednja 24 sata bilo ih je najviše – 16.

Osim toga, u virovitičkoj bolnici, preminula je jedna starija osoba (1949. godište), koja je uz koronavirus imala teška oboljenja, od dijabetesa, visokog krvnog tlaka te kardioloških problema. Ona je druga osoba s područja Virovitičko-podravske županije koja je preminula od bolesti COVID-19.

Od 16 novozaraženih osoba, njih sedmero su zdravstveni djelatnici. Epidemiološki se utvrđuje gdje su se zarazili. Iz Opće bolnice Virovitica, potvrdili su kako su trenutno 22 djelatnika u samoizolaciji (3 liječnika, 17 medicinskih tehničara te dvoje iz pratećeg osoblja), dok je njih ukupno 11, trenutno, razvilo simptome vezane za COVID-19.

Podsjetimo, prošli tjedan u Općoj bolnici Virovitica bilo je 36 djelatnika koji su bili u samoizolaciji. U OB Virovitica, nakon određenih preraspodjela, tvrde kako nesmetano pružaju zdravstvene usluge pacijentima kao i do sada, a da se već početkom idućeg tjedna očekuje, nakon testiranja na SARS-CoV-2, prije povratka na posao, povratak velikog dijela osoblja, koje je trenutno u samoizolaciji, a do sada nisu razvili simptome na korona virus. Inače, u Općoj bolnici Virovitica, u izolacijskom dijelu, trenutno su četiri osobe na liječenju od COVID-19, koje nemaju teže izražene simptome bolesti.

Od ostalih devetero novozaraženih, četvero su djeca, po dvije osobe su srednje i starije životne dobi, dok je jedan adolescent. Njih sedmero ima blaže simptome bolesti, jedan je asimptomatski, a kod jedne osobe se pojavila upala pluća. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju i pozivaju na odgovorno ponašanje, te pridržavanje postojećih epidemioloških mjera.

Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 133 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Od toga, 55 ih je trenutno aktivno, sedamdeset i šestero se oporavilo, dok su jedan muškarac i žena preminuli.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content