Nagodinu NK Pitomača slavi 100. rođendan: U tijeku je veliko uređenje Gmanja

Kako je to nekada izgledalo, sad je to “k’o bombonijera”. Popularno Gmanje u Pitomači, poprima izgled koji i zaslužuje. Tu je novi semafor, nove sjedalice i natkrivene tribine koje su nabavljene uz sufinanciranje Nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije.

Dio igrališta je “pomaknut i zatravnjen”. Nabavljena je rasvjeta. U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom dogovorena je realizacija manjeg igrališta s umjetnom travom dimenzija 60×40 metara, koje će biti prikladno osvijetljeno novom rasvjetom i nogomet će se ovdje moći igrati i kad padne noć. Građevinski radovi na podlozi za ovo igralište su pri kraju, čeka se dolazak umjetne trave. A sve se to radi kako bi izgled nagodinu “stogodišnjaka” bio što ljepši.

gmanje nk pitomaca 1
Foto: K. Toplak

Naime, NK Pitomača iduće godine će proslaviti “prvih sto godina života”. Vrijedan je to jubilej za aktualnog četvrtoligaša, u kojem su sportski odrasli mnogi žitelji ovoga kraja. Osim toga od Ministarstva turizma i sporta je odobren dio sredstava za rekonstrukciju male sportske dvorane i svlačionica NK Pitomače. O svemu tome, saborsku zastupnicu Vesnu Bedeković i župana Igora Androvića, upoznao je načelnik Općine Željko Grgačić.

(vpz.hr)

gmanje nk pitomaca 5
Foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content