NAJTEŽI DAN U VPŽ Preminule tri osobe, imamo tri novozaražena koronavirusom

Iza Virovitičko-podravske županije najteži je dan vezan za COVID-19. Naime, tri su osobe preminule, dvije u Respiratornom centru u Osijeku, jedna u Općoj bolnici Virovitica. Riječ je o dvije žene (1939. i 1946. godište) i muškarcu (1954. godište). Žene su bolovale od brojnih komorbiditeta, hipertenzija i dijabetesa, dok je preminuli muškarac imao teško kliničko stanje, s nedavno preboljenim moždanim udarom i teškim neurološkim sekvelama.

U posljednja 24 sata 81 osoba je testirana na virus SARS-CoV-2. Troje je novozaraženih, za petero se čekaju rezultati, a 73 osobe su negativne na koronavirus. Troje je oporavljenih od COVID-19.

Inače, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (od 14. rujna) Virovitičko-podravska županija je među šest HR županija s kumulativnom 7-dnevnom stopom većom od 50/100.000 stanovnika (Brodsko-posavska, Dubrovačko-neretvanska, Požeško-slavonska, Splitsko-dalmatinska, Virovitičko-podravska, Zadarska). I dok je prosjek za RH 37,1, Virovitičko-podravska županija bilježi 77,1. I s kumulativnom 14-dnevnom stopom, većom od 100/100.000 stanovnika, Virovitičko-podravska županija je među šest županija u Hrvatskoj većom od 100 (107,6), dok je hrvatski prosjek 81,4.

– Imali smo jako dobru epidemiološku sliku, koja se nažalost pogoršala. Upozoravamo i apeliramo na odgovorno ponašanje uz poštivanje epidemioloških i sigurnosnih mjera. Nikome od nas nije u interesu ovakvo povećanje broja oboljelih, ali i broja preminulih. Budimo odgovorni – naglasio je i apelirao dr. Miroslav Venus, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije i član Stožera civilne zaštite VPŽ.

U Općoj bolnici Virovitica, trenutno su hospitalizirana četiri COVID-19 pacijenta. Troje je starije, a jedan srednje životne dobi. Svi imaju brojne komorbiditete, a od čega troje ima srednje teške oblike bolesti, a jedna osoba teži oblik, ali ona još uvijek ne zahtijeva mehaničku ventilaciju. Trenutno su 234 osobe u samoizolaciji.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije, 154 osoba se zarazilo. Od toga je 66 slučajeva trenutno aktivno, 83 osobe su se oporavile, dok su tri žene i dva muškarca preminuli.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content