OPĆINA CRNAC Projekt ”Zaželi” pokazao koliko je vrijedan i koristan

Lagano se bliži kraju projekt “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac” koji je u provedbi kroz nacionalni program ”Zaželi”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.157.985,42 kuna, a razdoblje provedbe projekta je 30.5.2018. – 30.11.2020. godine. U sklopu projekta zaposleno je 12 žena koje brinu o osobama u ukupno 66 kućanstava. Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. U tijeku provedbe teško je reći tko je sretniji, zaposlenice ili korisnici, a potvrđuje to i koordinatorica Nicole Velić.

– Kada je ovaj projekt započeo, nisam znala što očekivati, ali ono što je bilo sigurno je kako je projekt odličan, hvalevrijedan i iznimno značajan za te ljude kojima je pomoć i potrebna. Kako je vrijeme prolazilo, svi smo bili sve zadovoljniji, žene jer rade nešto korisno i zaposlene su, korisnici jer imaju nekoga pored sebe svakog dana za bilo koji vid pomoći, a posebno za onaj najveći, a to je društvo i razgovor. I na kraju i ja kao koordinatorica danas mogu reći da sve teče u najboljem mogućem redu i kada gledam sve to iz svoje perspektive, mogu reći da sam presretna što sam dio ove priče – započela je koordinatorica Nicole Velić te u nastavku priča koja je zapravo uloga koordinatora.

Nicole Velic

– Uloga koordinatora je zapravo vođenje kompletnog posla, od administracije do rasporeda posla, kontrola svih djelatnica ide li sve prema planu, dogovor s njima što im treba, a naša uloga je i rješavanje potencijalnih problema. Naravno, važna je komunikacija s načelnikom Matom Damjanom  koji je upoznat sa svim aktivnostima i uvijek na raspolaganju za sve što treba. Kod nas u Crncu je zapravo privilegija biti na ovom mjestu jer sve funkcionira odlično uz jednu pravu prijateljsku suradnju – kaže Velić te na kraju daje svoj osobni pogled na dosadašnji tijek projekta.

– Prije svega moram pohvaliti djelatnice koje se doista trude, shvatile su ovo maksimalno ozbiljno, kako i treba biti, i daju sve od sebe. Posebno je emotivno kada mi iznesu svoje dojmove od korisnika, iz njihovih domova, kako ih dočekuju i ispraćaju sa suzama u očima jer najčešće su one tim ljudima jedino društvo koje imaju u životu. Zato treba svakako pohvaliti Vladu RH i ministarstvo za pokretanje ovog projekta i sigurna sam da će isti ili barem slični projekti biti nastavljeni i dalje jer se pokazalo koliko su korisni i nužni – zaključila je Nicole Velić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content