Osam novih slučajeva na području VPŽ: U OB Virovitica hospitalizirano ukupno pet osoba, tri su u KBC-u Osijek

Virovitičko-podravska županija bilježi osam novozaraženih virusom SARS-CoV-2, po četvero muškaraca i žena. U posljednja 24 sata, analizirana su 73 uzorka, njih 66 je bilo negativno, jedan je u još u obradi, a šest pozitivno. No, stigli su i rezultati za dva uzorka od prijašnjih dana. Oba su bili pozitivni na koronavirus, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Od navedenih osam, četiri su mlađe, tri srednje, a jedna osoba je starije životne dobi. Svi imaju blaže kliničke simptome bolesti COVID-19.

Epidemiološkom obradom, potvrđeno je kako su dvije osobe kontakti već ranije inficiranih i nalazile su se u samoizolaciji, a kod dvoje je konstatirano kako su se zarazili na jednoj privatnoj zabavi, s koje je do sada za već ukupno osam ljudi detektiran virus SARS-CoV-2.

U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano petero COVID-19 pacijenata. U samoizolaciji se nalaze 244 osobe. U KBC-u Osijek su tri osobe s područja Virovitičko-podravske županije.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 194 osoba se zarazilo. Od toga su 52 slučaja trenutno aktivna, 136 osoba se oporavilo, dok su tri žene i tri muškarca preminuli.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content