Povelja zahvalnosti VPŽ Fraternite Catalogne Croatia: Već trideset godina ljubav prema domovini iskazuju humanitarnim radom

Oni su humanitarci velikog srca, ljudi koji su svoju ljubav prema domovini iskazali humanitarnim radom i to nesebično rade već nekoliko desetljeća. Na čelu ove udruge koja već gotovo 30 godina u Hrvatsku dovozi humanitarnu pomoć je Joisette Roig. Ona je za svoj nesebični humanitarni rad, koji se posebno ocrtavao u vrijeme Domovinskog rata kada je Hrvatskoj pomoć bila prijeko potrebna, od dr. Franje Tuđmana odlikovana Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske.

No, u ovoj priči glavnu ulogu imaju supružnici Carmen i Ivan Perković. Rođeni Orahovčanin godinama u Hrvatsku, posebno Slavoniju, još od početka Domovinskog rata dovozi i donira veliku količinu pomoći građanima. U prvom redu radi se o medicinskim pomagalima koja pristižu na adresu društava Crvenog križa Orahovica i Slatina. U proteklih 29 godina, zahvaljujući supružnicima Perković humanitarna pomoć konstantno pristiže na područje cijele Virovitičko-podravske županije. Godišnje Perkovići sa svojim prijateljima u Hrvatsku dopreme nekoliko šlepera medicinske pomoći i pomagala. Osim toga, Gradskom društvu Crvenog križa Orahovica kupili su kombi vozilo za potrebe Društva i teško je riječima uputiti zahvalu za sva dobra djela koja su učinili.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content