S.O.S. Virovitica provodi projekt “Zaželi”: Zaposlit će 10 žena koje će brinuti o 60 osoba u potrebi

Udruga S.O.S Virovitica danas (četvrtak) održala je početnu konferenciju projekta “Zaželi” kojeg provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica. Projekt je vrijedan 928.659,79 kuna i u potpunosti se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Cilj ovog projekta je osnažiti žene u nepovoljnom položaju kroz zapošljavanje i edukaciju te ujedno poboljšati kvalitetu života i smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

IMG 20200924 105740

Kroz projekt, na 12 mjeseci, bit će zaposleno 10 žena koje će brinuti o 60 osoba s područja Virovitice i prigradskih naselja.

– Ovo je jedan jako dobar program, objedinjuje zapošljavanje i pomoć osobama starije životne dobi iznad 65 godina. Projekt traje 18 mjeseci, s tim što će žene obilaziti korisnike godinu dana, a zadnja tri mjeseca imaju edukaciju koju izaberu, npr. za gerintodomaćice, njegovateljice. Time si povećavaju konkurentnost na tržištu rada – rekla je predsjednica Udruge Desa Kolesarić.

(www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”606499″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content