Šest novih slučajeva u VPŽ: Još dvoje se zarazilo na privatnoj zabavi, sada ukupno šest

Među 80 testiranih u posljednja 24 sata s područja Virovitičko-podravske županije, bilo je i šestero pozitivnih, 72 negativnih, dok se za dvoje još uvijek čekaju rezultati. Riječ je o četiri muškarca i dvije žene, po dvoje ih je mlađe, srednje i starije životne dobi, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ.

Od navedenih šestero, njih petero ima blaže simptome COVIDA-19, dok je jedna osoba asimptomatska. Jedna od inficiranih je kontakt ranije zaraženog, dvoje ih se zarazilo na jednoj privatnoj zabavi pa je broj do sada inficiranih s navedenog događaja – šest. Dvije zaražene osobe su „uvoz“ s drugih područja. Za jednog inficiranog se provodi epidemiološka analiza kako bi se doznalo gdje se je zarazio.

U posljednja 24 sata, oporavilo se četvero ljudi. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano četvero COVID-19 pacijenata. U samoizolaciji se nalaze 243 osobe.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 181 osoba se zarazila. Od toga su 54 slučaja trenutno aktivna, 121 osoba se oporavila, dok su tri žene i tri muškarca preminuli.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content