Slatinska Udruga Vretenac započela s provedbom projekta “Škola, mačji kašalj II”

Početak školske godine označio je, kako je i najavljeno, početak provedbe projekta “Škola, mačji kašalj II”.

Projekt je to koji Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina provodi drugu godinu zaredom, a namijenjen je djeci u procesu odgode upisa u prvi razred te njihovim obiteljima, a trajanje projekta je šest mjeseci, odnosno od rujna 2020. do veljače 2021. godine.

Tako je prva radionica ovoga projekta održana u četvrtak, 10. rujna. Na radionici, roditelji i djeca upoznali su se s aktivnostima projekta te voditeljicama, edukacijskim rehabilitatoricama Patricijom Karaman i Ivanom Sabolić, kao i psihologinjom Jasnom Plantak.

foto: “Vretenac” Slatina

Patricija i Ivana predstavile su program edukacijsko-rehabilitacijskih aktivnosti koji između ostaloga obuhvaća aktivnosti razvoja vještina potrebnih za školu, socijalizacije, komunikacije, razvoj pažnje/percepcije, koncentracije, predmatematičkih i predčitalačkih vještina, a sve to djeca će savladati kroz učenje, igru i zabavu.

U aktivnosti projekta izravno su uključeni i roditelji kroz radionice “Grupe podrške”, čija je voditeljica psihologinja Jasna Plantak ukratko najavila teme grupnih radionica.

Radionice će se održavati svaki ponedjeljak u popodnevnim satima, a ovaj ponedjeljak, 14. rujna, edukacijske rehabilitatorice odžale su drugu radionicu za djecu u procesu odgode upisa u prvi razred na kojoj im se pridružilo desetak djece.

foto: “Vretenac” Slatina

Aktivnosti projekta “Škola, mačji kašalj II” financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radi trenutne situacije s COVID-19, Udruga se prvivremeno preselila u prostorije Poduzetničkog inkubatora Slatina.

(www.icv.hr, adf, Udruga Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content