Slatinski paraolimpijac Marijan Presečan postigao dva državna rekorda i uzeo dvije titule viceprvaka Hrvatske

Proteklog vikenda u Puli je održan “Croatia open 2020.”, otvoreno pojedinačno i ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske na kojemu se natjecalo 100-tinjak natjecatelja iz 15 klubova. Na prvenstvu je nastupio i slatinski paraolimpijac Marijan Presečan te postigao dva državna rekorda u svojim kategorijama, bacanju kugle i koplja.

Osim Marijana, na prvenstvu je sudjelovao i mladi Tomislav Vuković iz Donjih Meljana, i jedan i drugi u dresu zagrebačkog kluba AKOSI Agram, najuspješnijeg kluba cjelokupnog natjecanja.

Startna lista bacača kugle obuhvaćala je četiri kategorije, a u svojoj je Presečan bio najbolji rezultatom 7 metara i 2 centimetra, što je ujedno bio i novi hrvatski rekord. Gledajući sve kategorije, Presečan se plasirao na drugo mjesto u državi. Iako mu je kugla primarna disciplina, Presečan je, ne samo nastupio, nego uzeo i srebro u disciplini bacanja koplja, također oborivši državni rekord u svojoj kategoriji (F 53) rezultatom 13 metara i 64 centimetra, dok se Tomislav Vuković u istoj disciplini plasirao na sedmo mjesto sveukupnog poretka, a u svojoj je kategoriji (F 57) bio drugi rezultatom 14 metara i 88 centimetara.

foto: privatna arhiva, M. Presečan

Novi prvak i u bacanju koplja i u bacanju kugle je Deni Černi, član OTOS-a iz Grubišnog Polja.

Iako je osvojio dvije medalje i pri tom srušio dva rekorda, Marijan nije bio previše zadovoljan ostvarenim rezultatima s obzirom na uloženi trud i odlično odrađene pripreme za ovo prvenstvo. Uzrok tome bile su prilično loše vremenske prilike koje su pogodile Pulu, baš u oba dana održavanja “Croatia opena 2020.”, kojeg su zajedno organizirali Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom, Hrvatski paraolimpijski odbor, AK Spektar Pula i Sportska zajednica Istarske županije.

(www.icv.hr, adf, dj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content