Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveća brzina utvrđena u Koriji

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima u kojima je vozač osobnog automobila teško ozlijeđen i putnik u osobnom automobilu lakše ozlijeđen, te 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Jedan počinitelj je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i odbio alkotestiranje.

Ukupno je utvrđeno 289 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 119 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 01 sat u Koriji gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 117 km/h.

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 118 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

(PU virovitičko-podravska)

U pritvoru završilo čak 7 osoba: Jedan vozač usred bijela dana napuhao 3,07 promila

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content