Stanje u prometu prošlog tjedna: U prometnim nesrećama teško ozlijeđene dvije osobe, uzrokovali ih alkoholizirani vozači

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna evidentirano je sedam prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenima u kojima su vozač osobnog automobila i motocikla teško ozlijeđeni, a vozač osobnog automobila zadobio je lakše tjelesne ozljede. Sva tri počinitelja koji su uzrokovali prometne nesreće u dane vikenda upravljali su vozilom pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 419 prekršaja, od kojih 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 196 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 103 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 52 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,23 promila utvrđena je kod vozača bicikla starosti 45 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju u 20.35 sati u Gradini.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u srijedu u 12.05 sati u Čađavičkom Lugu gdje je na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 119 km/h.

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici pojačano su nadzirali promet, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 117 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom proteklog tjedna, od 14. do 20. rujna 2020. godine, na području Republike Hrvatske u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL provodila su se pojačana postupanja po akciji Focus on the Road – distrakcija, u sklopu koje su se na području policijske uprave provodile pojačane mjere na utvrđivanju prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i drugih uređaja i korištenja sigurnosnog pojasa, te nepropisnog prijevoza djece u vozilu.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content