Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina obilježilo 45. obljetnicu postojanja

U prigodi obilježavanja 45 godina postojanja i djelovanja, odnosno kontinuiranog rada na prevenciji i tretmanu alkoholom izazvanih poremećaja primjenom učenja dr. Vladimira Hudolina, jučer (srijeda) je u organizaciji i u izdanju Udruženja klubova liječenih alkoholičara Slatina održana promocija sedme po redu knjige autorice dr. Marije Turk Kuči naziva “U začaranom krugu ovisnosti”.

Tajnica slatinske UKLA-e Višnja Kajzer kroz kratku prezentaciju prikazala je i ispričala o 45 godina Udruženja.

ukla 5
foto: T. K. Slačanac

Prezenterica promocije bila je prof. Ksenija Vujanović Juras, inače predsjednica UKLA Slatina. Ona je i autorica predgovora knjige u kojem se osvrće na ono što je bilo i što još čeka UKLA Slatina s obzirom na moderno vrijeme u kojem živimo i koje je samo po sebi izazovno. Inače, ova knjiga tematiku ovisnosti, a prvenstveno alkoholizma prikazuje na temelju autentičnih životnih iskustava članova slatinskog kluba.

ukla
foto: T. K. Slačanac

Sama autorica, dr. Marija Turk-Kuči osvrnula se na to kako je knjiga nastala, spominjući prikupljanje osobnih priča članova kluba tijekom godina. U knjizi su tek poneki primjeri koji opisuju razne životne situacije, odnosno ispovijesti ljudi koji su dospjeli u ralje alkoholom izazvanih poremećaja i problema. I ova knjiga kao i prethodne u izdanju UKLA-e Slatina ima za cilj pomoći onima koji proživljavaju teške trenutke izazvane alkoholizmom, prepoznati problem i pronaći način kako ga riješiti, naravno uz stručnu pomoć.

ukla2
foto: T. K. Slačanac

Inače, UKLA Slatina za sljedeći tjedan priprema početnu konferenciju projekta koji su pripremali u suradnji s virovitičkom VIDRA-om. Radi se o projektu u trajanju od 1,5 godine, a koji će Udruženju donijeti oko 500 tisuća kuna te omogućiti mnogobrojne aktivnosti iz tih sredstava. Partneri na projektu, o kojemu ćemo više izvijestiti nakon početne konferencije, su GDCK Slatina i Centar za socijalnu skrb Slatina.

(www.icv.hr, adf, tks)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content