UOSI Slatina potpisao ugovore s deset pomoćnika u nastavi: Bit će podrška desetero učenika

U županijskoj vijećnici u Virovitici danas (srijeda) potpisani su ugovori s pomoćnicima u nastavi u sklopu projekta koji je Udruzi osoba s invaliditetom Slatina odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Udruga je dobila 347 tisuća bespovratnih kuna za deset pomoćnika u nastavi koji će brinuti o desetero učenika. Ovaj vrijedan projekt, u čijoj izradi je sudjelovala Virovitičko-podravska županija, omogućit će veći obuhvat učenika kojima je potrebna pomoć u savladavanju nastave. Do sada je Županija potpisala ugovore s 41 pomoćnikom u sklopu projekta „In-In – integracija i inkluzija“, a za još tri bit će potpisani ugovori s jedinicama lokalne samouprave, odnosno općinama Pitomača i Špišić Bukovica.

– Sam proces osiguravanja pomoćnika nije završen, trajat će tijekom cijele školske godine. Za sve one učenike za koje se bude osigurao pomoćnik u nastavi, župan će sklapati sporazume sukladno dogovorima s čelnicima lokalne samouprave – najavila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Vesna Šerepac.

potpis pomocnici 2

Udruga osoba s invaliditetom Slatina jedna je od 65 udruga u Hrvatskoj, a jedina u Virovitičko-podravskoj županiji kojoj su dodijeljena bespovratna sredstva za pružanje usluga pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

Njihova pomoć i podrška učenicima je neupitna, ističe predsjednica Udruge Diana Zelenka.

– Pomoćnik podiže samopouzdanje djeci koja imaju teškoću. On im je podrška i olakšava im integraciju u razred. Naravno puno pomaže i učitelju jer je na raspolaganju učeniku za sve što mu treba, pa se učitelj može posvetiti predavanju nastavnog sadržaja – rekla je Zelenka.

(www.icv.hr, ml; foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”604759″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content