Uručene zahvalnice svima koji su sudjelovali u preseljenju knjižne građe u novoobnovljene prostore Gradske knjižnice i čitaonice Slatina

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina, u prigodi završetka radova na Energetskoj obnovi zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina na adresi Šetalište Julija Burgera 1, jučer (ponedjeljak) je upriličila malu svečanost kojom je proslavila otvorenje novoobnovljenog prostora.

Sredinom kolovoza započelo je intenzivno preseljenje bogatog knjižnog fonda od oko 58.000 svezaka knjiga, AV-građe, te knjižničnog namještaja. Uz potporu Grada Slatine, vrijednim knjižničarkama u pomoć prilikom preseljenja priskočilo je preko 70 volontera, odnosno djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slatina, Zavičajnog muzeja Slatina, djelatnici tvrtke Slatina kom d.o.o., članovi Vatrogasne zajednice grada Slatine i DVD-a Slatina, te djelatnici zaposleni u sklopu Programa javnih radova, a veliki doprinos dale su i braniteljske udruge sa slatinskog područja, članovi Udruge HVIDR-e Slatina, ZUiČ HVIDR-a VPŽ, Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina, Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine”, kao i temeljnih ogranaka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Gornjeg Miholjca, Sladojevaca i Bakića.

Zahvalnice 4

Osim spomenutih, ispred glavnog ulaza Gradske knjižnice i čitaonice Slatina okupili su se gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić sa suradnicima, voditeljica Matične službe Virovitičko-podravske županije, viša knjižničarka u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica Silvija Perić, te ravnatelji i direktori gradskih ustanova kojima je srdačnu dobrodošlicu izrazila v. d. ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Marija Cindrić.

Riječi zahvale svima koji su sudjelovali u preseljenju knjižne građe i namještaja uputili su je v. d. ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Marija Cindrić i gradonačelnik Denis Ostrošić, koji su tom prigodom svima njima uručili zahvalnice.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina otvara svoja vrata korisnicima u danas (utorak). Zbog epidemije COVID-19 djelatnice mole korisnike da se pri ulasku u prostor knjižnice pridržavaju epidemioloških mjera, odnosno da nose zaštitne maske, dezinficiraju ruke i drže propisani razmak.

Radno vrijeme:
Ponedjeljak, srijeda i petak: 7.30 – 15.00 sati
Utorak, četvrtak: 11.30 – 19.00 sati

(www.icv.hr, adf, mf; Foto: D. Fišli i M. Feldi)

[g-gallery gid=”606155″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content