Uz pomoć ovog jednostavnog trika vaši će grubi ručnici ponovno biti savršeno mekani

Nema ljepšeg osjećaja kada se nakon tople kupke umotate u mirisan i mekan ručnik. No, s godinama, intenzivnim pranjem u perilici ručnici izgube na mekoći i postanu grubi, skoreni, pa čak i tvrdi. Stoga za vas danas imamo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da vaše ručnike održite mekanima kao prvog dana, ali i da ih ponovno učinite kao novima uz pomoć jednostavnog trika koji uvijek pali – piše tportal.hr

Investirajte u kvalitetne ručnike

Prilikom kupnje ručnika važno je ispitati koliko ručnik ima grama po metru kvadratnom. Što je gramaža veća, ručnik je kvalitetniji, odnosno pružit će ljepši osjećaj na koži. Stoga se držite standardnog omjera koji iznosi 450 do 600 grama po metru kvadratnom.

Također bi bilo dobro da na policama trgovina potražite ručnike s dvostruko presavijenim rubovima s dvostrukim šavovima, jer je u tom slučaju manja vjerojatnost da će se rubovi pohabati.

Važno je pravilno ih prati

Tijekom pranja ručnika u perilici pazite da ne pretjerate s deterdžentom kako ručnici ne bi postali kruti. Slijedite upute proizvođača za doziranje deterdženta koje pišu na poleđini ambalaže. Šarene i ručnike jarkih boja perite u kombinaciji s bezbojnim deterdžentom kako biste spriječili da oni izblijede.

Kamenac iz vode također može utjecati na mekoću ručnika i ručnicima dati neugodan ustajali miris. Redovito pranje prazne perilice rublja uz pomoć šalice bijelog vinskog octa koje je potrebno uliti u ladicu za deterdžent trebalo bi riješiti taj problem.

Koristite sušilicu rublja

Budite oprezni ako ručnike sušite vani. Ne stavljajte ih na izravno sunce jer ih sunčeve UV zrake mogu izblijediti. Upotreba sušilice rublja najbolji je način da ručnici ostanu mekani. Dobro ih protresite prije nego što ih bacite u sušilicu i pripazite da se ne osuše do kraja, već ih pustite mrvicu vlažnima.

Povratite mekoću starim ručnicima

Čak i najkvalitetniji ručnici mogu s vremenom postati kruti. To se događa kada se na vlaknima nakupljaju ostaci omekšivača i vlakana iz sušilice. Ako vas već neko vrijeme iritiraju kruti i na dodir neugodni ručnici, probajte im povratiti mekoću uz pomoć sljedećeg trika koji provjereno pali.

Isti trik za čišćenje perilice od kamenca uz pomoć bijelog octa pali i u ovom slučaju. U perilicu potrpajte ručnike i namjestite program za iskuhavanje, a u ladicu za deterdžent dodajte šalicu bijelog octa. Ocat možete i direktno uliti u bubanj s ručnicima.

Ručnike operite u perilici bez dodavanja deterdženta i omekšivača. Kada je perilica odradila svoje, u ladicu za deterdžent dodajte šalicu sode bikarbone i ponovno uključite perilicu, a ručnike osušite u sušilici, ukoliko je posjedujete.

Soda bikarbona i ocat uklonit će ostatke taloga s ručnika, ostavljajući ih pahuljasto mekima. Ako su vaši ručnici nakon ovog trika još uvijek nedovoljno mekani, možda ćete trebati ponoviti postupak. Kako bi ručnici ostali kao novi ponovite cijeli postupak jednom mjesečno ili kad osjetite da gube mekoću.

(tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content