VANDALI PONOVNO U AKCIJI Meta je opet krovište nove školsko-sportske dvorane u Virovitici

I nakon brojnih upozorenja vandalizam se nastavlja.

Upozorenja koja su se odnosila na penjanje po krovištu nove školsko-sportske dvorane nisu urodila plodom te se vandalizam nastavio u još širem opsegu. Naime, osim što se na krovu dvorane mogu pronaći ostatci stakla i ostalog otpada, savinut lim, sada su uništene i gromobranske instalacije te uočene rupe na limu učinjene oštrim predmetom zbog kojih voda prodire na športski teren.

Navedena se šteta sanira na teret Grada Virovitice. Zbog neodgovornosti i nemarnosti pojedinaca, Grad Virovitica primoran je to područje obuhvatiti dodatnim nadzornim kamerama koje će biti postavljene narednih dana. Ovakvo i slično ponašanje koje uključuje uništavanje školske ili gradske imovine ubuduće će se strogo kažnjavati na teret počinitelja ili, ako su oni maloljetni, na teret njihovih roditelja.

– Kada upozorenja ne vrijede očito je potrebno novčano kažnjavati svako vandalsko ponašanje, što će se ubrzo i dogoditi jer će nadzorne kamere zabilježiti svaki takav slučaj kao i počinitelje – poručio je gradonačelnik Ivica Kirin koji je izrazio čuđenje zbog takvog, dosad nezabilježenog, ponašanja uglavnom mlađih osoba koje osim što čine štetu riskiraju i osobnu sigurnost penjući se po krovu koji nije namijenjen za takve aktivnosti.

Osim toga, gradonačelnik je zamolio građane da i sami upozoravaju mlade sugrađane ako primijete slične aktivnosti.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content