Virovitičke košarkašice skupo prodale kožu u Križevcima i ostale u igri za prvaka Regije Sjever i plasman na Prvenstvo Hrvatske

Virovitičke košarkašice zaputile su se u Križevce na derbi utakmicu s Radnikom u želji da pokušaju pobijediti ili bar iskusiti poraz sa što manjom razlikom. Naime, po svim predviđanjima dvoboj ove dvije ekipe trebao bi odlučivati o prvaku Regije Sjever, a samim tim i prvi plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske u ovoj kategoriji.

Utakmica je započela velikim upitnikom oko ozljede najubojitije virovitičke košarkašice Nike Gverić koja već neko vrijeme vuče nezgodnu ozljedicu skočnog zgloba. Kako je samim tim utakmicu započela na klupi, to je treneru Robertu Fritzu uvelike poremetilo koncepciju za ovu utakmicu, no djevojke su svojom hrabrošću i srčanošću u startu nastojale to nadoknaditi. Petorka u sastavu Deskar-Lovreković-Bucifal-Cenger i Bosnić nekako je u početku držala domaće djevojke na pristojnoj udaljenosti. U jednom trenutku krajem prve četvrtine igračice Radnika pobjegle su na četiri koša razlike te je trener Fritz posegnuo za Nikom Gverić koja se hrabro odazvala pozivu.

To kao da je dalo prostora Margareti Cenger koja je sa dva lijepa prodora vratila utakmicu u egal. U drugoj četvrtini uštimala se i Nika Gverić te do poluvremena prednost domaćih više nije rasla, već se na odmor otišlo sa samo četiri koša minusa. Dva skoka kasnije je u koševe pretvorila i Alisa Lovreković, a u strijelce se upisala i Korina Bosnić. Najveći problem Virovitičankama predstavljao je križevački dvojac Hegedić – Krofl koji je, što skakački što šuterski dominirao prvim poluvremenom.

U poluvremenu je trener Fritz upozorio djevojke da ne žure zamolivši ih da daju posljednji atom snage kako bi što duže održavale egal. Tako je i bilo. Prvo je dva ubačaja s poludistance pogodila Hana Deskar. Nekoliko uspješnih skokova Margarete Cenger i Maje Lene Bucifal rezultiralo je odličnim prodorima Nike Gverić što je na kraju treće četvrtine dovelo Virovitičanke na samo ubačaj zaostatka.

Iako već vidno umorne, djevojke trenera Fritza nisu odustajale. Pomogle su i Ena Salajić i Lana Bajivić odradivši nekoliko važnih obrambenih zadataka, no nije bilo snage za preokrenuti utakmicu. U jednom trenutku se učinilo da će Križevčanke napokon slomiti utakmicu i odvesti je u mirne vode te stvoriti veliku razliku kojoj su se u startu i nadali no nije bilo predaje. Prekrasno je bilo vidjeti kako su na terenu djevojke ginule jedna za drugu te je sve prštalo od zajedničke želje za što boljim rezultatom. Na kraju se u posljednjim trenucima pojavila nada da se eventualnom tricom utakmica odvede u produžetak no posljednji napad nije urodio plodom i utakmica je završila rezultatom 45:42 za Radnik iz Križevaca.

Najbolji strijelci kod pobjednica bile su I. Krofl sa 19 te T. Hegedić s 13 postignutih koševa, dok su Virovitičanke predvodile Nika Gverić sa 18 te Margareta Cenger s 10 postignutih koševa.

Unatoč porazu, trener ŽKK Virovitice Robert Fritz nije skrivao zadovoljstvo viđenim.

-Očekivali smo ovako tvrdu i neizvjesnu utakmicu kakvu jedan košarkaški derbi i može ponuditi. Kao prvo zahvalio bi se prije svega svim svojim igračicama što su danas dale sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat u ovoj utakmici. Ovakav rezultat nam je odškrinuo vrata da ostvarimo svoje snove i po prvi puta se u ovoj kategoriji plasiramo na završnicu Prvenstva Hrvatske. Naime ako bude sve po planu i uspijemo dobiti sve utakmice do uzvrata u Virovitici tada će nam trebati pobjeda od samo četiri koša razlike. Tu će sigurno biti i naši vjerni navijači koje će djevojke uz ovakav pristup sigurno razveseliti – zaključio je na kraju Fritz.

ŽKK Radnik Križevci – ŽKK Virovitica 45:42 (8:6, 14:12, 12:14, 11:10)

ŽKK Virovitica: Ema Kovačević, Margareta Cenger 10, Alisa Lovreković 6, Maja Lena Bucifal 2, Hana Deskar 4, Nika Gverić 18, Lana Bajivić, Korina Bosnić 2, Ena Salajić, Lea Štampar, Nika Miljak i Nikolina Hetzel.

U idućem kolu košarkašice Virovitice su slobodne te će prva iduća utakmica biti sudar prve i druge ekipe 17. listopada.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content