1. ŽNL Sloga ima najbolju obranu, a Graničar Bušetina najbolji napad u ligi: Nastavlja se uzbudljiva trka za jesenski naslov

Gužva u samom vrhu 1. županijske nogometne lige ostala je i nakon 12. uzbudljivog kola koje je odigrano proteklog vikenda.

U borbi za naslov jesenskog prvaka, tri kola do kraja, sada su zdenačka Sloga, Graničar Bušetina, Bratstvo iz Gornjeg Bazja i čačinačka Mladost.

Najbliža tom raspletu je svakako Sloga. Momčad trenera Dragana Trupine u 12 odigranih utakmica nije doživjela niti jedan poraz. Ima 10 pobjeda i dva remija, što je donijelo 32 boda i vodeću poziciju, uz odličnu gol razliku 41-9. Samo devet primljenih pogodaka potvrda je da momčad iz Zdenaca ima najbolju ligašku obranu.

Na drugom je mjestu momčad s najboljim napadom u ligi. Graničar Bušetina zabila je šest više od Sloge (47-14), a dosad je s omjerom pobjeda, remija i poraza 9-2-1 skupila 29 bodova. Ostaje nam za vidjeti hoće li momčad trenera Samuela Spudića dočekati “kiks” Zdenčana i ući u “mrtvu” trku do posljednjeg jesenskog kola.

Bratstvo i Mladost imaju identičan broj bodova – 27, ali momčad sa Školskog vrta koju je prije dva tjedna preuzeo iskusni strateg Zlatko Vuković postigla je čak 13 pogodaka više (40-14), od one koju vodi trener Nikica Hat. Mladostaši su dosad zabili 27, a primili 14.

Zdenačka Sloga trebala bi nastaviti uspješan niz i napraviti još jedan korak prema naslovu, jer ovog vikenda gostuje kod čađavačke Mladosti, momčadi iz donjeg doma ligaške ljestvice, ali nešto se ipak pita i domaćina.

Puno odgovora ponudit će utakmica između Graničar Bušetine i čačinačke Mladosti, ujedno i derbi kola.

Bratstvo će otvoriti 13. kolo u susretu sa šestoplasiranim Rezovcem. Vukovićeva momčad “papirnati” je favorit i na domaćem terenu pod svaku cijenu mora izvući tri boda iz ovog susreta kako bi ostala u utrci za naslov.

Grčevita borba nastavlja se i u donjem domu ligaške ljestvice, gdje se Omladinac iz Korije nakon druge ovosezonske pobjede približio četekovačkom Dinamu na samo dva boda.

Čeka nas još jedan uzbudljiv vikend na županijskim travnjacima, ali ovoga puta, nažalost, bez gledatelja.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, V. Grgurić)

Capture 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content