3 HNL SJEVER Virovitica s dva igrača manje osvojila vrijedan bod u susretu s Mladosti iz Ždralova

Nakon dva uzastopna gostovanja nogometaši Virovitice ponovno su zaigrali na svom terenu u 11. kolu 3. Hrvatske nogometne lige Sjever u susretu s jednom od favorita lige Mladosti iz Ždralova.

Domaća momčad je ušla puno agilnije u susret. Već u 3. minuti Davor Sinjaković pogodio je gostujućeg čuvara mreže Kristijana Srbljanović u trbuh, a dvije minute su slavili. Josip Ivačić nesebično je poslužio Roka Horačeka, koji je neobranjivo uz sam rub vratnice pogodio mrežu i doveo svoju momčad u prednost 1:0.

IMG 9382 Custom

Dvanaest minuta iza toga domaći sastav je ostao s deset igrača. Gostujući igrači krenuli su u brzu kontru. Svi u domaćim redovima su bili uvjereni da je gostujući igrač u zaleđu, što pomoćni sudac Matej Mađerić nje signalizirao. Slaven Marković je nepropisno zaustavio gostujućeg napadača, za što je dobio crveni karton. Napadači iz Ždralova su pritiskali domaću obranu, ali bez rezultatske promjene. Ono što je obrambenim igračima promaklo uspješno je branio domaći vratar Krešimir Tomljanović. Momčad koja gaji drugoligaške snove, nije uspjela slomiti otpor hrabrih virovitičkih nogometaša. Dapače u dva navrata domaći igrači su mogli udvostručiti svoju prednost, ali su također bili neprecizni.

Na početku drugog dijela trener Virovitice Vjekoslav Vučeta umjesto Davora Sinjakovića u igru uvodi Filipa Kukolja, nastojeći pojačati sredinu terena. Gostujuća momčad sve više vrši pritisak na domaća vrata. Najbliže zgoditku su bili u 58. minuti, kada je udarac Reme Amara Camare domaći čuvar mreže Krešimir Tomljanović izbio sa same crte. Ono što nije uspio u 58., gostujući internacionalac Camara realizirao je u 66. minuti. Rezantnim udarcem s dvadesetak pogodio je sam donji desni kut Tomljnovićevih vrata i izjednačio na 1:1.

IMG 9418 Custom

Do kraja se igralo otvoreno. Deset minuta prije završetka susreta domaća momčad je ostala s devet igrača. Domagoj Vučemilović – Jurić je ulazio u igru, ali je po procjeni djelitelja pravde u igru ušao na krivom mjestu zašto je nagrađen žutim kartonom. Kako mu je to bio drugi žuti karton na susretu, morao je napustiti igru.

Gosti nastojali iskoristiti brojčanu nadmoć te su jurišali na tri boda, čime su domaćim igračima ostavljali prostor za ubojite kontre. U jednoj takvoj Rok Horaček je bio blizu svog drugog zgoditka i domaćoj pobjedi. Dosuđen je slobodni udarac za domaću momčad dvadesetak metara iskosa s lijeve strane. Horaček je brzo uzeo loptu i zamalo iznenadio gostujućeg vratara Srbljanovića, koji je krajnjim naporom uspio ukrotiti udarac. Susret je završio podjelom bodova 1:1.

IMG 9428 Custom

– Čestitam svojim igračima na izuzetnoj borbenosti. S dva igrača manje osvojili smo bod u ogledu s momčadi, koja već sada razmišlja o drugoligaškom natjecanju. Pokazali smo igračku kvalitetu s kojom se možemo uspješno suprotstaviti svim momčadima u ligi – zadovoljan pristupom svojim igrača bio je trener Virovitice Vjekoslav Vučeta.

Utakmica je odigrana bez nazočnosti gledatelja na tribinama, no tridesetak zaljubljenika u nogomet su s pristojne udaljenosti promatrali zbivanja na terenu.

Virovitica – Mladost Ždralovi 1:1

Najbolji u redovima Virovitice: Krešimir Tomljanović

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”611156″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content