Danas 12 novih slučajeva u VPŽ: Zaražena šesteročlana obitelj, oporavile se tri osobe

Cijela jedna obitelji, otac, majka i četvero djece, zaraženi su virusom SARS CoV-2. Njih petero bilo je pozitivno u zadnjih 24 sata, inficiravši se od ranije zaraženog djeteta, zbog kojeg su svi i bili u samoizolaciji. Od 74 uzorka koja su poslana na testiranje, njih 12 je bilo pozitivno.

Devetero ih je s područja Virovitičko-podravske, a troje iz jedne susjedne županije, ali kako su se testirali u VPŽ, epidemiološki ih se vodi na našem području. Po šest je žena i muškaraca, šestero ih je mlađe i srednje dobi, a ostalih šestero su djeca i dolaze iz samoizolacije kao kontakti već zaraženih osoba. Svi imaju blage simptome COVIDA-19.

Istodobno, oporavile su se tri osobe i one više nisu na popisu oboljelih. U samoizolaciji se nalazi 171 osoba. U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano četvero COVID-19 pacijenata, dok ih je u KBC-u Osijek troje (jedna u respiracijskom centru i dvoje na klinici za infektologiju).

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 224 osobe su se zarazile. Od toga je 52 slučaja trenutno aktivno, 164 osobe su se oporavile, dok su četiri muškarca i četiri žene preminuli.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content