FOTO “Čuvarice kulturne baštine” iz Kladara održale radionicu čejanja perja u sklopu projekta “Mladi ruralci”

Udruga “Čuvarice kulturne baštine” iz Kladara održala je predzadnju radionicu prema planu i programu projekta “Mladi ruralci” kojeg provode od sredine drugog mjeseca ove godine.

Prema svim mjerama Stožera, s maskama koje prekrivaju nos i usta te s adekvatnim dezinfekcijskim sredstvom na samom ulasku u “Etno zbirku”, održana je petnaesta po redu radionica, radionica čejanja perja.

Kako je već bilo spomenuto u samoj najavi, provoditeljica ove aktivnosti Ivka Mađar sudionicima radionice pokazala je kako se perje nekada čejalo i kako su se punili jastuci i blazine te su se isti kasnije koristili za spavanje, za odmor ili za uživanje. Kako je radionica održana u Etno zbirci “Bakina priča” sudionici su bili podijeljeni u više grupa kako bi svi imali prilike čejati perje, tako je jedan dio čejao perje u kuhinji, drugi dio u radnoj sobi.

IMG 20201014 180401

Sudionici radionice imali su prilike vidjeti gotove jastuke i blazine koji su izloženi u Etno zbirci “Bakina priča” te kako je nekad izgledao krevet na kojem su ljudi spavali.

(Čuvarice kulturne baštine Kladare)

[g-gallery gid=”609126″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content