FOTO Donosimo djelić atmosfere s uzbudljivih karting utrka u Virovitici: Filip Romić ponovno na tronu

Danas (subota) je u organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza i AMKK Cobra, održana 21. Nagrada Virovitice, bodovna utrka koja je održana u sklopu Prvenstva Hrvatske u kartingu.

Na otvaranju prvenstva prigodne riječi zahvale domaćinima i organizatorima izrekli su predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner i donedavni glavni tajnik Saveza Zrinko Gregurek. Prvenstvo je u ime grada Virovitice i Virovitičko – podravske županije otvorila Vlasta Honjek – Golinac, zamjenica virovitičkog gradonačelnika.

IMG 7152 Custom

Prvog dana dominirali su domaći vozači: povratnik na karting stazu Filip Romić i njegovi klupski kolege Nikola Samaržija, Dorian Vargović te braća Tomislav i Tihomir Škvarić. Trostruki prvak Hrvatske u kartingu, Filip Romić, vratio se u velikom stilu na karting stazu. Uz dvije pobjede, osvojio je maksimalnih 50 bodova u klasi 8 i ako u nedjelju bude vozio kao u subotu, novi naslov prvaka će biti u njegovim rukama.

Naime, zbog COVIDA-19, ovogodišnja karting sezona će se odvoziti u jednom vikendu, u Virovitici, s dva natjecanja i ukupno četiri bodovne utrke, čiji će rezultati iznjedriti nove nacionalne junake i pobjednike.

karting 2020 25

A nakon prvog dana, ekipno, AMKK Cobra ima najviše razloga za veselje. U ukupnom poretku skupili su 140 bodova. Sutra (nedjelja) s početkom u 13:00 sati vozi se 22. Nagrada Virovitice koja će, vjerujemo, ponovno privući velik broj zaljubljenika u “oktanske” sportove, a do tada zavirite u našu fotogaleriju… (www.icv.hr, www.vpz.hr, foto: M. Rođak i M. Šolc)

karting 2020 7

Rezultati: KLASA 1 (preuzmi)

Rezultati: KLASA 2 i 3 (preuzmi)

Rezultati: KLASA 4 (preuzmi)

Rezultati: KLASA 5 (preuzmi)

Rezultati: KLASA 6 i 7 (preuzmi)

Rezultati: KLASA 8 i 9 (preuzmi)

Rezultati: (klubovi) UKUPNO (preuzmi)

[g-gallery gid=”607485″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content